امتیاز کاربران
5/5

تست افسردگی

به یاد داشته باشید تست‌های روانشناسی تنها به‌عنوان ابزار کمکی هستند نه راه تشخیص قطعی و درمان افسردگی.پرسشنامه افسردگی بک، یکی از ابزارهایی است که توسط روانشناسان برای اندازه‌گیری شدت علایم افسردگی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برای شروع رایگان تست افسردگی بک در سیمیاروم کلیک کنید

تعداد سوالات

21

شرکت کنندگان

40.000

رده سنی

نوجوان - بزرگسال

زمان مورد نیاز

5:00

معرفی و تاریخچه کوتاه تست افسردگی بک

تست روانشناسی افسردگی بک یکی از معتبرترین آزمونهای روانی برای سنجش میزان افسردگی است که توسط آرون بک، پروفسور بازنشسته گروه روانپزشکی دانشگاه پنسیلوانیا طراحی و ارائه شد. آرون بک را اغلب با شناختدرمانی میشناسند و نظریه وی بهطور گسترده برای درمان MDD یا Major Depression Disorder (به فارسی بیماری اختلال افسردگی اساسی) استفاده میشود. آزمون افسردگی بک، یک تست روانشناسی است که در آن فرد آزمایش شونده، پرسشنامه ای را پر میکند و میتواند نتیجه آن را بدون نیاز به کمک پرسشگر مورد بررسی قرار دهد. این آزمون از جمله پرسشنامههایی است که اعتبار و روایی بالایی دارند؛ یعنی از کارایی بسیاری در اندازهگیری شدت اضطراب برخوردارند

اعتبار پرسشنامه افسردگی بک

آزمون روانشناسی افسردگی بک در دو شاخصه روایی و پایایی برجسته و به همین دلیل قابل استناد است. مقصود از روایی یک ابزار، این است که تا چه حد خصیصه مورد نظر (در اینجا، پرسشنامه بک) را درست اندازهگیری میکند. به دلیل روایی بالای آزمون افسردگی بک، از اعتبار (Validity) بالایی برخوردار است و ابزار بسیار خوبی برای تشخیص افسردگی به حساب میآید.

همچنین پایایی آزمون بک نیز قابل توجه است. پایایی یعنی اگر در چند زمان مختلف در یک جمعیت از آن استفاده کنیم در نتیجه به دست آمده اختلاف چندانی مشاهده نمی کنیم. به دلیل همین پایایی بالاست که پرسشنامه آزمون افسردگی بک کماکان در اقصا نقاط جهان در حال استفاده است.

Online test-pana
Online test-rafiki

بهترین زمان استفاده از تست روانشناسی بک

شرکت در آزمون افسردگی بک زمان مشخصی ندارد. شما هر زمانی میتوانید این پرسشنامه را پر کنید و بر اساس نتایج آن، تصویر کلی درباره وضعیت سلامت روان خود به دست آورید. معمولا پیش از شروع یک دوره رواندرمانی، ممکن است مشاورتان از شما بخواهد که این آزمون را انجام دهید و نتایج را با او به اشتراک بگذارید. همچنین شما پس از انجام این آزمون و دیدن نتایج و تفسیر آن، میتوانید تصمیم به شروع تراپی با یک رواندرمانگر حرفهای بگیرید.

نحوه انجام پرسشنامه افسردگی بک

شما باید به تمامی سوالات این پرسشنامه پاسخ دهید. در این پرسشنامه در برابر هر یک از ماده‌های مورد نظر طراحان آزمون (که مشخص‌کننده یکی از علایم بیماری افسردگی است) ۴ تا ۶ جمله نوشته شده که به ترتیب بیانگر خفیف‌ترین تا شدیدترین وجه آن خصیصه مورد نظر است. شما باید جمله‌های هر ماده را به دقت بخوانید و جمله‌ای را که بیانگر بیشترین حالت فعلی شماست، انتخاب کنید.

1- غمگینی
2- بدبینی
3- احساس شکست
4- نارضایتی
5- احساس گناه
6- نیاز به مجازات (انتظار تنبیه داشتن)
7- نفرت از خود (بیزاری از خود، دوست نداشتن خود)
8- تهمت به خود (اتهام بستن به خود)
9- خودآزاری
10- گریستن (دورههای گریه کردن)
11- زودرنجی (تحریکپذیری)
12- انزوای اجتماعی (گوشهگیری)
13- بی تصمیمی
14- پندار شخص از خود (تغییر در تصویر بدن)
15- سستی و کندی (کندی در انجام کار، کاهلی در کار)
16- اختلال در خواب
17- خستگی مفرط
18- کاهش اشتها (بیاشتهایی)
19- کاهش وزن
20- اشتغال ذهنی
21- کاهش نیروی جنسی

انتخاب این مادهها بر اساس نمودهای آشکار رفتار در بیماری افسردگی صورت گرفته است و هیچ اطلاعاتی درباره علتشناسی یا فرایند روانی در بیماری افسردگی را به شما نمیدهد. علت افسردگی یا کارهایی که برای رفع آن باید انجام شود، در گفتگوی شما با رواندرمانگر حرفهای مشخص میشود.

پس از پایان تست افسردگی بک، بر اساس امتیازی که به دست میآورید، در یکی از این دستهها جا میگیرید:

1- میانگین بهنجار: افرادی که افسردگی ندارند و در سطح عادی هستند.
2- افسردگی خفیف: کسانی که افسردگی را در سطح خفیف تجربه میکنند و بهتر است با مراجعه به روانشناس، برای بالا بردن کیفیت زندگی خود تلاش کنند.
3- افسردگی متوسط: افرادی که به افسردگی در سطح متوسط مبتلا هستند و برای جلوگیری از تشدید آن، باید از روشهای رواندرمانی استفاده کنند.
4- افسردگی عمیق: افرادی که به افسردگی شدید مبتلا و نیازمند مداخله درمانی سریع هستند.
البته باید توجه داشته باشید که برای یافتن مرز مورد اطمینان بین حالت سلامت یا بیماری، نیاز به تحقیق و پژوهش های بیشتری است، و چون برداشت گروههای گوناگون در یک اجتماع متفاوت است، بنابراین بهتر است که این آزمون را در جامعه مورد نظر استاندارد کرد. تست افسردگی سیمیاروم برای جامعه هدف ایرانی استاندارد شده است.

تفسیر آزمون افسردگی بک

یک واقعیت تلخ و تکاندهنده: بسیاری از کسانی که افسرده بوده و رفتارهای خودکشی داشتهاند، طی چند هفته پیش از آن به پزشکان خانوادگی یا سایر متخصصان مراجعه نمودهاند، اما هیچ گونه کمک درمانی برای افسردگی دریافت نکردهاند!

از آنجا که افسردگی جلوهها و نشانههای گوناگونی دارد، پزشکان و متخصصان به آسانی نمی توانند آن را تشخیص دهند؛ به ویژه آنکه برخی نشانه های افسردگی (مانند سردرد، یبوست، کم اشتهایی، کمردرد و خستگی) کار تشخیص را دشوارتر میکنند. بنابراین ابزاری مانند آزمون بک که بتواند در مدت بسیار کوتاه (کمتر از ده دقیقه) میزان افسردگی را با تقریب خوبی بسنجد و به آسانی اجرا شود، بسیار ارزشمند است.

اجرای دقیق این آزمون توسط خود فرد یا با کمک یک مصاحبهگر آموزشدیده (که لزوما روانشناس نیست) قابل انجام است، اما تفسیر تخصصی آن بر عهده رواندرمانگر متخصص است.

چه مشاهیری دچار افسردگی بوده‌اند؟

ممکن است پس از انجام تست افسردگی و پی بردن به احتمال دچار بودن افسردگی، احساس کنیم این آزمون نادرست است و به غلط ما را افسرده نشان میدهد؛ در واقع این رفتار شایعی است که بسیاری از افراد، پس از مواجهه با این موضوع که درجاتی از افسردگی دارند، از خود نشان میدهند. علت اصلی این عدم پذیرش، تصورات غلطی است که در ذهن ما ایجاد شده؛ این باور نادرست که اگر ما از نظر شغلی، مالی، خانوادگی یا تحصیلی موفق باشیم، امکان ندارد افسرده شویم!

نگاهی گذرا به زندگی مشاهیری که در طول تاریخ جزو موفقترین انسانها در کار و حرفه خود بودهاند خواه در سیاست، علم، کسبوکار، ورزش، هنر یا ادبیات اما در دورههایی از زندگی با افسردگی شدید دستوپنجه نرم کردهاند، این باور غلط را از بین میبرد. در اینجا فقط چند نمونه را نام بردهایم.

 

به این لیست میتوانید موتزارت، وینستون چرچیل، ایزاک نیوتن، چارلز دیکنز، لئو تولستوی، ادگار آلن پو، مارک تواین، بلا حدید، ایلون ماسک، آلن د جنرس، برد پیت، اما تورمن و صدها بازیگر، سیاستمدار، دانشمند، موزیسین، نویسنده، مدل و غیره را اضافه کنید که رسما اعلام کردهاند یا میدانیم افسردگی را تجربه کردهاند. تازه باید به یاد داشته باشیم که این فقط نوک کوه یخ است، چون متاسفانه فرهنگ غالب دنیای مدرن، افسردگی را به عنوان یک شکست و ضعف خجالتآور معرفی میکند، نه یک بیماری قابل درمان.

بنابراین وظیفه ما در قبال خودمان، محک زدن وضعیت سلامت روانی و پذیرش این است که اگر علایم افسردگی را در خود میبینیم، برای حل آن اقدام کنیم. اولین قدم میتواند شرکت در خودآزمون افسردگی بک باشد.

مقالات

اگر علاقمند هستید بیشتر درباره افسردگی بدانید بلاگ سیمیاروم میتواند به شما کمک فراوانی کند.شما میتوانید بعد از انجام تست افسردگی و دریافت تفسیر آن از وضعیت خود شناخت بهتری پیدا کنید.