درمان اضطراب آنلاین جایگزین خوبی برای این روزهای ماست؛ روزهای شلوغ، پُر نگرانی و کوتاه که تا چشم بر هم بزنیم تمام میشوند و دیگر وقتی برایمان نمیماند که کمی هم به خودمان و به اضطرابهای گاه و بیگاهمان بپردازیم. به لطف اینترنت و خدمات آنلاین دیگر نیازی نیست که جلسات مشاوره روانشناسی برای درمان اضطراب را به صورت حضوری برگزار کنیم. یک جلسه آنلاین مشاوره اضطراب میتواند همه چیزهایی که از یک جلسه حضوری با روانکاو یا رواندرمانگر کسب میکنیم را، در فضایی راحتتر و در دسترستر به ما بدهد. بیایید پیش از آنکه به راههای درمان اضطراب بپردازیم، نگاهی به تعریف اضطراب، انواعِ آن و تفاوت آن با استرس بیاندازیم.
اضطراب چیست؟
تشویش یا ترس امری عادی و در برخی مواقع امری موجه نیز هست، چراکه به طور کلی، ما را در برابر خطرات محافظت میکند. اما اختلال اضطراب (anxiety disorders)چیزی بیشاز نگرانیها یا ترسهای موقت ما هستند. فردیکه دچار این اختلال است، اگر به سراغ درمان نرود، با گذشت زمان علائم شدیدتری از آن را تجربه میکند. اضطراب میتواند روی همه فعالیتهای یک فرد مثلِ عملکردهای شخصی، خانوادگی، تحصیلی، روابط فردی و روابط جمعی اثر بگذارد.
این اختلال به نظرِ بسیاری از ما، ساده است و شاید اهمیتی کمتر از دیگر اختلالها داشته باشد. این در حالیست که، شمار کسانیکه از «اختلال اضطراب» رنج میبرند، از سال ۲۰۰۵ به این طرف، ۱۵ درصد افزایش داشته است.
سازمان بهداشت جهانی گزارش داده که تنها در سال ۲۰۱۵ میلادی، حدود ۲۶۴ میلیون انسان در سراسر جهان از بیماری «اختلال اضطراب» رنج میبردند.
درمان اضطراب شدید
علم روانشناختی و متخصصان آن، راههای متفاوتی برای درمان اضطراب به کار میبندند. رفتاردرمانیهای فردی یا گروهی، رواندرمانی، هیپنوتیزم یا هیپنوتراپی، تمرینهای شخصی و دارو درمانی این روشها هستند. البته این اختلال از آن دسته اختلالاتی است که فرد میتواند با خودیاری به درمانِ سریعترش کمک زیادی بکند. روانشناس متخصص تمرینها و راهکارهایی را پیشِ پای فرد میگذارد تا علاوه بر اشکالِ دیگر درمان، به بهبود و کاهش اضطراب تسریع ببخشد.
مهمترین نکته در درمان این اختلال آن است که متخصصی که فرد انتخاب میکند، از آگاهیِ لازم برخوردار باشد و سابقه خوبی در درمان اختلال اضطراب داشته باشد. این امکان در درمان اضطراب آنلاین سیمیاروم فراهم است. مشاورههای روانشناسی فردی این پلتفرم، با سابقه و تَبحُّری که دارند، میتوانند با هزینه کمتر، کیفیت بالاتر و هماهنگی بیشتر به درمان این اختلال بپردازند.
اختلال اضطراب انواع مختلفی دارد، مثلا فوبیا یکی از بیماریهای زیرمجموعه آن است. بدون شک اضطراب خفیف روشهای درمانِ متفاوتتر و البته سادهتری دارد. اختلال اضطراب فراگیر یا کلی، اختلال هراس، اختلال اضطراب اجتماعی و اختلال اضطراب اجتماعی انواع اضطراب هستند که فردِ مبتلا ممکن است در آن به درمان اضطراب شدید نیاز داشته باشد.
اختلال اضطراب فراگیر (Generalized Anxiety Disorder)
افرادیکه از اختلال اضطراب فراگیر رنج میبرند، ممکن است ماهها دچار نگرانی و اضطراب بیش از حد باشند و با علائم متعددی روبرو گردند.
برخی از مهمترین علائمی که که فردِ مبتلا به اختلال اضطراب تجربه میکند شامل موارد زیر هستند:
- احساس بیقراری
- خستگی مکرر
- اِشکال در تمرکز یا احساس خالیشدن ذهن
- تحریکپذیریِ بالا
- تنش عضلانی
- احساس سختی و ناتوانی در کنترل نگرانی
- داشتن مشکلات خواب از بیکیفیتیِ خواب گرفته تا کمخوابی و بیقراری به هنگامِ آن
اختلال هراس (Panic Disorder)
خیلیها اختلال اضطراب را با ترس زیاد تجربه میکنند. آنها ممکن است دچار حملات ناخواسته و مکررِ دورههای ترس شدید شوند که با علائمی مانند تپش یا ضربان قلب بالا، تعریق، لرزش یا تکان خوردن، احساسات تنگی نفس، خفگی یا اختناق، و احساس بروز حادثهای قریب الوقوع همراه است.
فرد مبتلا در این شکل از اضطراب چه علائمی دارد؟
- احساس عدم کنترل در طول حملهِ ترس
- نگرانی شدید در مورد زمان حمله بعدی
- ترس یا اجتناب از مکانهایی که قبلا در آنجا دچار حمله ترس شده باشد
اختلال اضطراب اجتماعی (Social Anxiety Disorder)
افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی ترس واضح و روشنی از موقعیتها یا عملکردهای اجتماعی دارند. آنها وقتی در شرایط اجتماعی قرار بگیرند، احساس خجالتزدگی خواهند داشت و از مورد قضاوت قرار گرفتن، طرد شدن یا ناراحتکردن دیگران به شدت دچار ترس و اضطراب میشوند.
نشانههای اختلال اضطراب اجتماعی شاما موارد زیر است؟
- احساس اضطراب بیش از حد به دلیل بودن در کنار دیگران و دشواری در حرف زدن با آنان
- کمرویی و نگرانی در مورد تحقیر شدن، خجالت زده شدن، طرد شدن و یا ترس از آزرده کردن دیگران به هنگام قرارگیری در یک جمع
- ترس شدید از قضاوتشدن توسط دیگران
- نگرانی به مدت چند روز یا چند هفته پیش از شروع یک مراسم اجتماعی
- دوری از مکانهای شلوغ
- دشواری در دوستیابی یا حفظ دوستان
- قرمز شدن، عرق کردن یا لرزیدن در کنار سایر افراد
- احساس ناخوشی یا تهوع در یک موقعیت اجتماعی
اختلال اضطراب جدایی (Separation Anxiety Disorder)
این مشکل وقتی پیش میآید که فرد از مکان یا افرادیکه وابستگی شدیدی به آنها دارد، جدا شود. اضطراب جدایی ابعاد دیگر زندگی مثل تحصیل، روابط خانوادگی، شغل و دیگر جنبههای اجتماعی را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد.
درمان اضطراب عصبی
هرچند که اضطراب عصبی را نمیتوان شاخهای از اضطراب در تعاریف علمی در نظر گرفت، اما در تعریف آن باید به استرس نیز اشاره کرد. اضطراب مرحله پیشرفتهای از استرس مزمن است. اضطراب عصبی وقتی در یک فرد بروز پیدا میکند که عوامل استرسزا در زندگی او بیش از حد طولانی شود یا بهطور مکرّر رخ دهد، همچنین وقتی دستگاه عصبی بدن نتواند به مرحله مقاومت تنیدگی پایان دهد بدن فرسوده و در برابر بیماریهای جسمی و روانی آسیبپذیر میشود.
عوامل به وجود آورنده اختلال اضطراب شدید و اضراب عصبی
ژنتیک، محیط، تعامل منفی با دیگران، دلایل بروز طیف اختلال اضطراب هستند. برخی از این عوامل عبارتند از:
- خجالتکشیدن یا مهار شدید یک رفتار در دوران کودکی فرد
- جنسیت مونث داشتن
- ضعف اقتصادی در زندگی
- رخ دادن اتفاقات تلخ عاطفی در زندگی مثل طلاق یا از دست دادن عزیزان
- قرار گرفتن در معرض حوادث استرسزا در دوران کودکی و بزرگسالی
- وجود اختلال اضطراب در خویشاوندان
- سابقه وجود اختلال روانی در پدر و مادر
- افزایش سطح کورتیزول در بزاق در بعد از در نوعِ اختلال اضطراب اجتماعی
درمان اضطراب با طب سنتی
طب سنتی روشهای خاص خودش را برای درمان اضطراب دارد. در این نوع طبابت، گیاهان مورد استفاده زیادی قرار میگیرند. چهار گیاه زیر به تشخیص اطبای سنتی، بهترینها برای کنترل اضطراب هستند:
دمنوش بابونه:
گفته میشود که برخی از مواد تشکیلدهنده بابونه دقیقا همانکاری را با مغز میکنند که داروهای آرامبخش همچون والیوم انجام میدهند. برخی پژوهشها درباره اثر این گیاه نتیجهگیری کردهاند که نوشیدنِ چای بابونه، 8 هفته پشتِ سر هم، در کاهش اضطراب موثر است.
چای سبز:
هر روز درباره خواص چای سبز اطلاعات جدید عرضه میشود. این چای از قدیم تا امروز نقشِ مهمی در درمان بسیاری از بیمارها داشته است. اسیدآمینه وجود در این چای بهنامِ «اِل- تیانین» طبق گفته محققان، موجب کنترل تپش قلب و فشار خون و در نتیجه کاهش اضطراب میشود.
بادرنجبویه:
این گیاه در کاهش استرس و داشتن خواب راحت موثر است. کسانیکه حدود 600 میلی گرم از این گیاه را روزانه مصرف کنند، آرامتر از افرادی هستند که قرصهای آرامبخش میخورند. البته یک نکته مهم وجود دارد و آن اینکه، هرچند این گیاه خاصیت آرامشبخش دارد اما تحقیقات نشان داده مصرف بیش از حدش باعثِ افزیش اضطراب خواهد شد.
سنبل الطیب:
این مکمل گیاهی، فرد را خوابآلوده میکند و در نتیجه اضطراب را کاهش میدهد. این گیاه به عنوان داروی مسکن نیز شناخته میشوند زیرا میتواند به خواب کمک کند.
درمان اضطراب بهصورت طبیعی
به جز طب سنتی یا گیاهی میتوان اضطراب را به صورت طبیعی هم درمان کرد. چگونه؟ خیلی ساده است. کافی است سبک زندگیتان را تغییر دهید یا انجام برخی از رفتارها را به زندگی روزمرهتان بیافزایید.
- ورزش کردن
- نفس عمیق
- خوردن میانوعده
- خوردن صبحانه
- خوردن غذاهای حاوی امگا سه
- کنار گذاشتن افکار منفی
- دوش آب گرم
- انجام مراقبه ذهنی
- اعتماد به خود
درمان اضطراب در سیمیاروم:
مهمترین نکته در درمان این اختلال آن است که متخصصی که فرد انتخاب میکند، از آگاهیِ لازم برخوردار باشد و سابقه خوبی در درمان اختلال اضطراب داشته باشد. این امکان در درمان اضطراب آنلاین سیمیاروم فراهم است. مشاورههای روانشناسی فردی این پلتفرم، با سابقه و تَبحُّری که دارند، میتوانند با هزینه کمتر، کیفیت بالاتر و هماهنگی بیشتر به درمان این اختلال بپردازند.