5 مهر 1402

گزارش تست اهمال کاری

شاید همه ما با عبارت از شنبه شروع می‌کنم آشنا باشیم. اهمال کاری یا Procrastination  یعنی تعلل ورزیدن در انجام کارها و به تأخیر انداختن آن‌ها. در این صورت کارهایی را که لذت انجامشان بیشتر است یا رنج کمتری برای انجامشان می‌بریم، در اولویت قرار می‌دهیم. تأثیر اهمال کاری می‌تواند بر جنبه‌های متعددی در زندگی به ویژه تحصیل و شغل آشکار باشد.

آیا شما اهمال‌کار هستید؟. با انجام تست اهمال‌تاکمن و دریافت نتیجه آن شناخت بهتری از وضعیت خود داشته باشید.

به تعویق انداختن کارها شاید در ابتدا آنچنان منفی به نظر نرسد؛ اما به مرور زمان، تبدیل به عادت و نوعی سبک زندگی می‌شود و ممکن است ترک آن بسیار سخت باشد. اهمال کاری به راحتی در طول زمان یک بی نظمی مداوم را ایجاد می‌کند. اهمالکاری ممکن است از روی کمالگرایی یا عدم علاقه به فعالیت و یا حتی عدم توانایی در کنترل زمان ایجاد شود. از دیگر عوامل می‌توان به عدم تمرکز، عدم پذیرش مسئولیت، لجبازی با دیگران و سایر آسیب‌های روانی اشاره کرد.

تست اهمال کاری تاکمن (TPS)

اهمال‌کاری نیز مانند بسیاری از آسیب‌های روانی قابل سنجش است. در سال 1991 تاکمن این تست را که درواقع یک پرسشنامه است، طراحی کرد که به سنجش میزان اهمال‌کاری افراد می‌پردازد. تست TPS در سال 2001 برای اولین بار در دانشگاه تورنتو کانادا از دانشجویان گرفته شد.

این تست می‌تواند جواب شما را در ارتباط با تلاش‌هایی که برای موفقیت کرده‌اید، اما جواب نداده است، بدهد. در وظایف شغلی یا تکالیف درسی، گاهی باید فعالیت‌هایی را انجام دهیم که محدودیت زمانی دارند و اهمال کاری سبب تبعات نه چندان خوشایند خواهد شد. در این تست 16 سوال وجود دارد که که جواب هر سوال به صورت لیکرت چهار درجه‌ای از مطمئنا این چنین نیستم تا مطمئنا این چنین هستم،است. در نتیجه پاسخ به آن‌ها پنج درجه از غیر اهمال کار تا به شدت اهمال کار مشخص می‌شود.

کسانی که امتیاز 1 تا 16 به دست آورند، اهمال کار نیستند، کسانی که امتیاز 17 تا 33 به دست آورند، کمی اهمال کارند. کسانی که امتیاز 34 تا 48 به دست آورند، اهمال کار هستند. کسانی که امتیاز 49 تا 60 به دست آورند، اهمال کار زیادند و کسانی که امتیاز 61 تا 72 به دست آورند، به شدت اهمال کار هستند. که با تصاویر زیر از سمت راست با عناوین اهمال‌کار نیستید، کمی اهمال‌کار ، اهمال‌کار، اهمال‌کار زیاد و به شدت اهمال‌کار قابل تفکیک‌اند:

این تست را می‌توانید در صفحه تست اهمال کاری وبسایت سیمیاروم انجام دهید و سپس ادامه مطلب را بخوانید و یا اگر پیش از این تست را انجام داده‌اید، آمار زیر می‌تواند جالب باشد.

گزارش تست اهمال کاری

سیمیاروم در تاریخ بیست و هفتم شهریورماه سال 1400 تست اهمال کاری تاکمن را با مخاطبان خود در توییتر به اشتراک گذاشت که تا تاریخ چهاردهم مهرماه، 1553 نفر در آن شرکت کردند. نتیجه دقیق این تست را می‌توانید در نمودار زیر مشاهده کنید؛ اما برای توضیح بیشتر باید گفت:

تقویت مهارت کار تیمی

از میان 1553 شرکت کننده در بازه زمانی مشخص شده، تنها 3 نفر یعنی 0.19 درصد، اهمال کار نبوده و 249 نفر  کمی اهمال کار، 730 نفر در واقع  47.01 درصد اهمال کار، 524 نفر  اهمال کار زیاد و 47 نفر به شدت اهمال کار بوده‌اند.

نکته جالب در نتایج تست اهمال‌کاری

با بررسی دقیق تیم سیمیاروم، کسانی که در گیر اهمال کاری از درجه بسیار کم تا بسیار زیاد هستند، به دو سوال به میزان قابل توجهی پاسخ مثبت و قطعی داده‌اند. این دو سوال عبارتند از:

  • شروع هرکاری را که مورد علاقه‌ام نباشد، به تأخیر می‌اندازم. ( میزان پاسخگویی: %78.63)
  • به طور علاج ناپذیری گرفتار وقت تلف کردن هستم. ( میزان پاسخگویی: %75.13)

برای این که بتوانیم در بهبود علائم اهمال‌کاری همراه شما عزیزان باشیم، لازم است چند نکته یا ترفند را در ارتباط با این دو گزینه بیان کنیم:

نکته اول: به طور طبیعی هر کسی نسبت به انجام کاری که به آن علاقه‌ای ندارد، بی میلی نشان می‌دهد و این موضوع تنها وقتی خیلی جدی و نگران کننده می‌شود که وظایف کاری و تحصیلی را جدی نگیریم.

نکته دوم: ترفندهایی هست که ما می‌توانیم با استفاده از آن‌ها کارهایی را که مورد علاقه‌مان نیستند، راحت‌تر انجام دهیم. از جمله این ترفندها:

  • اهداف و فعالیت‌های خود را جزء به جزء یادداشت کنید
  • فعالیت‌ها را از دوست داشتنی تا آن‌ها که ازشان متنفرید، طبقه بندی کنید.
  • زمان‌هایی را که بسیار حوصله دارید، برای انجام کارهای غیر مورد علاقه، معین کنید.
  • در حین انجام کارهایی که دوستشان دارید، فعالیت‌های دیگر را انجام دهید.
  • کارهای غیر مورد علاقه را تقسیم کنید و در ساعات مختلفی انجام دهید.
  • هر زمان که بخشی یا کل کاری را که دوست ندارید، انجام دادید، برای استراحت و پاداش کاری را که بسیار دوست دارید، انجام دهید.

نکته سوم: این که شما به این فکر می‌کنید که وقتتان تلف می‌شود شاید به دلیل کمالگرایی افراطی است که در این مقاله می‌تتوانید مطالعه موردی صورت گرفته در این زمینه را بخوانید.

نکته چهارم: یکی دیگر از دلایلی که ممکن است باعث شود شما تصور داشته باشید که به طور علاج ناپذیری وقتتان را هدر می‌دهید، این است شاید به فومو مبتلا باشید. فومو اصطلاحی است که برای ترس از دست دادن به کار برده می‌شود. این ترس باعث می‌شود تصور کنید از جهان عقب هستید و چیزهایی را مثل زمان مدام از دست می‌دهید.

به هر حال اگر احساس می‌کنید اهمال کاری شما شدت یافته یا به جنبه‌های زیادی از زندگی‌تان درگیر اه آسیب وارد کرده، می‌توانید با رزرو وقت مشاوره و صحبت با مشاوران حرفه‌ای سیمیاروم علائم را به تدریج از بین برده و اهمال کاری خود را درمان کنید.

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها