نوامبر 8, 2024

تقویت امید به زندگی


خانه » مهارت های زندگی » تقویت امید به زندگی

امید زیباترین حسی است که بشر می تواند داشته باشد. حتی وقتی چیزها در بدترین حالت خود هستند، امید می تواند ما را به پیش براند. امید قولی است که به آمدن چیزهای بهتر، منطقی یا غیرمنطقی به خود می دهیم. امید به آینده برای ادامه زندگی واجب است. همه ما روزهای سخت را تجربه کرده ایم و تنها امید است که می تواند باعث پشت سر گذاشتن این روزها شود. در ادامه روش های تقویت امید به زندگی آمده است.

در این ویدئودکتر فریبا زرانی به سبک و کیفیت زندگی می پردازند.

روش های تقویت امید به زندگی:

به خود توجه کنید:

در روزهای سخت، ممکن است خود را فراموش کنید. حتی اگر از شرایط خود راضی نیستید (از شغل یا روزمره خود) باز هم زمانی از روز را به خود اختصاص دهید و از آن لذت ببرید. ۱۰ دقیقه استراحت به همراه یک لیوان چای یا قهوه مورد علاقه تان یا زمانی برای خواندن چند صفحه کتاب یا هر کار دیگری که به آن علاقه دارید، امید به زندگی را در شما تقویت می کند.

خاموش کنید:

اخبار معمولا منبع افسردگی هستند. اگر دائما جلوی شبکه های خبری نشسته اید یا در تلفن همراه خود اخبار را دنبال می کنید، به زودی ذهنی ناامید پیدا می کنید. در اخبار معمولا خبری از چیزهای خوب نیست، فقط نرخ تورم، بیکاری، جنگ و کشته های یک حادثه گفته می شود. خوشبختانه راه حل آن ساده است: خاموشش کنید. اگر به خواندن اخبار علاقه دارید، هر روز زمان مشخصی را به آن اختصاص دهید و به آن پایبند باشید. ۱۵ دقیقه در روز به همراه یک لیوان چای برای باخبر شدن از اوضاع کشور کافی است.

مهربان باشید:

گاهی برای افزایش امید به زندگی باید مثل بچه ها زندگی کرد. در خیابان لبخند به لب داشته باشید، با همه خوش برخورد باشید و به مهربانی و لطف صحبت کنید. به زودی متوجه خواهید شد که دیگران نیز این رفتار شما را پاسخ می دهند و با شما مهربان تر برخورد خواهند کرد. زمانی که این رفتار به منش روزمره شما تبدیل شود، به تدریج حس خوشبینی و امید در شما افزایش می یابد.

به دیگران کمک کنید:

برای بهبود امید به زندگی باید نسبت به جامعه خود خوشبین باشید. زمانی که مهربانی خود را با دیگران تقسیم کنید، نمی توانید نسبت به آینده بدبین باشید. برای داشتن این حس، داوطلب کارهای خیر شوید. ارگان های بی شماری برای کمک به دیگران در شهر وجود دارد که می توانید داوطلب فعالیت در آنها باشید. ارگانی را پیدا کنید که به زمینه فعالیت آن علاقه دارید. با تلاش برای ساخت جامعه ای بهتر، می توانید امید به زندگی را در خود تقویت کنید.

بخندید:

خنده برای عملکرد روانی صحیح ضروری است و امید نیز با آن متفاوت نیست. به دنبال چیزی باشید که شما را به خنده می اندازد. این می تواند برنامه تلویزیونی یا یک دوست بامزه باشد. هر روز زمانی را به خندیدن اختصاص دهید و بدین ترتیب دید خود را به آینده بهتر کنید.

تاثیر خنده بر سلامت روان

مراقبه کنید:

زمانی که دچار مشغولیات زندگی شلوغ امروزی می شوید، گیر کردن در افکار منفی عجیب نیست. هر روز زمانی را به مراقبه اختصاص دهید. مدیتیشن ذهن شما را دوباره سازماندهی می کند و به عملکرد بهتر آن کمک می کند. در دنیایی که همه چیز شما را سردرگم کرده است، یافتن راهی برای آرامش دادن به ذهن فوق العاده است.

رابطه برقرار کنید:

به اطرافیان خود دقت کنید. با چه کسانی رفت و آمد می کنید؟ اگر با افرادی احاطه شدید که افسرده و بی انگیزه هستند، شما نیز امید به زندگی خود را از دست خواهید داد.

به جای اینکه با این افراد رابطه برقرار کنید، با افرادی معاشرت کنید که حامی و توانا هستند. سعی کنید افرادی را برای هم صحبتی انتخاب کنید که به شما حس خوبی می دهند و شما را به پیشرفت تشویق می کنند. شبکه ای از دوستان را تشکیل دهید که اهداف و علایق مشترکی با شما دارند.

برای آنها یک الگو باشید. اگر شما امیدوار باشید، حتی اگر خود از درون احساس افسردگی داشته باشید، می توانید به تدریج الگوی ذهنی خود را تغییر دهید.

کار جالبی انجام دهید:

اگر می خواهید حس امید به زندگی را در خود تقویت کنید، کاری را شروع کنید که به آن علاقه دارید. آشپزی، باغبانی، ورزش کردن یا پیاده روی ایده های خوبی برای تغییر روتین زندگی هستند.

چیزی جدید را امتحان کنید. کلاس بروید، مهارت جدیدی یاد بگیرید و یک سرگرمی جدید را در پیش بگیرید.

چیزها را به طور متفاوتی ببینید:

کمی از موضع خود دور شوید و اوضاع را کلی تر ببینید. خود را در موضعی قرار دهید که دید شما را به زندگی تغییر می دهد. شاید اوضاع آنطور که فکر می کنید بد نباشد. هر چیزی که بر روی آن تمرکز کنیم، برای ما واقعی تر به نظر خواهد رسید. اگر بر روی نقاط منفی تمرکز کنیم، فقط نقاط منفی را می بینیم. ولی وقتی تمرکز خود را بر روی نقاط مثبت منعطف کنیم، چیزهای مثبت بهتر دیده می شوند.

صبور باشید:

هر کسی روزهای بد و خوب دارد. روزهایی را به یاد داشته باشید که اوضاع بد بوده است و به تدریج بهتر شده است. تنها کمی زمان می برد تا همه چیز بهتر شود.

با ترس های خود رو به رو شوید:

بدین ترتیب می توانید آنها را شکست دهید. از آنها فرار نکنید. با فرار کردن نمی توانید مشکل را حل کنید و روز به روز اوضاع بدتر می شود و امید شما کمتر خواهد شد. اگر چیزی است که نگران آن هستید، سعی کنید آن را تغییر دهید.

از دیگران کمک بگیرید:

برای طی کردن مسیر آرزوهای خود باید روزهای سختی را پشت سر بگذاریم. در این روزها به حمایت و کمک افرادی نیاز داریم که عبور از این مسیر را برای ما راحت تر کنند. همفکری دیگران می تواند به یافتن راه های بهتر، حل کردن سریع تر مشکلات و بهبود امید به زندگی کمک کند. در روزهای سخت از خانواده، دوستان و آشنایان کمک بگیرید. اگر در اطراف خود کسی را ندارید که به او اعتماد داشته باشید، همفکری یک مشاور را از دست ندهید. مشاوران ما برای کمک به شما مشتاق هستند.

 

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها