دسامبر 5, 2024
تصویر ذهنی از بدن

تصویر ذهنی از بدن چیست و چگونه تقویت می شود؟


خانه » مهارت های زندگی » تصویر ذهنی از بدن چیست و چگونه تقویت می شود؟

تصویر ذهنی از بدن به نحوه نگاه کردن فرد به بدن خود و میزان جذاب دیدن آن اشاره دارد. بسیاری از زنان و مردان در مورد تصویر بدن خود نگران هستند. در طول تاریخ، انسان به زیبایی بدن خود اهمیت داده است. جامعه، رسانه و فرهنگ ها به تصویر ما از بدن خود و نحوه نگاه به آن شکل داده اند، اما همیشه این استانداردها مفید نیستند.

بمباران مداوم با تصاویر رسانه ها باعث می شود که افراد از بدن خود احساس نارضایتی کنند و این باعث استرس، بیماری و رفتارهای ناسالم می شود. این در حالی است که بسیاری از این تصاویر حاصل ویرایش عکس و تکنیک های عکاسی هستند. تصویر شما از خود بر نحوه ارتباط شما با دیگران و جنبه های مختلف زندگی شما نیز تاثیر دارد.

تصویر ذهنی از بدن به چه معناست؟

تصویر ذهنی از بدن به نگرش فردی، اعتقادات و درک فرد از بدن خود اشاره دارد. تصویر هر فرد از بدن خود به عوامل زیر بستگی دارد:

  • باور او نسبت به ظاهر خود
  • احساسش نسبت به بدن خود
  • کنترل بدن در زمان حرکت
  • احساس وی نسبت به قد، وزن و شکل بدن خود

این احساس می تواند منفی یا مثبت باشد.

تصویر منفی از بدن اغلب با اختلال بدریخت انگاری بدن، اختلال یکپارچگی هویت بدن و اختلالات خوردن در ارتباط است.

تصویر مثبت از بدن:

فردی که تصویر مثبتی از بدن خود دارد، دارای درک واضح و درستی از شکل بدن خود است که دیگران هم با آن موافق هستند.

فرد از شکل ظاهر خود راضی است، آن را قبول دارد و احساس خوبی درباره ظاهر و بدن خود دارد، حتی اگر با تصویر رسانه ها و آنچه مطلوب خانواده و دوستان توصیه می کنند مطابقت نداشته باشد. آنها آگاه هستند که این بدن نه شخصیت آنهاست. بنابراین از ظاهر خود احساس غرور می کنند و نسبت به بدن خود احساس اعتماد به نفس دارند.

سبک زندگی سالم، رژیم غذایی متعادل و ورزش کردن با تصویر مثبت از بدن مرتبط است.

تصویر منفی از بدن:

تصویر منفی از بدن می تواند از احساس فرد از عدم تطابق با انتظارات جامعه، دوستان و فامیل ناشی شود. آنها دائما خود را با دیگران مقایسه می کنند و در این میان احساس ناکافی بودن می کنند. فرد از ظاهر خود احساس بدی دارد و خجالت می کشد. این دسته افراد دید غیر واقعی نسبت به ظاهر خود دارند. فرد به آیینه نگاه می کند و خود را به طرز غریبی نافرم می بیند. برای مثال، زنی با شاخص توده بدنی طبیعی خود را چاق می بیند.

برخی از افراد دچار اختلال بدریخت انگاری بدن می شوند. فرد به حدی از خود تصور منفی دارد، که به دنبال جراحی های زیبایی بر می آید در حالی که ظاهر وی به نظر دیگران کاملا طبیعی است. بیمار دائما تحت رژیم های سخت است و بی حد و مرز ورزش می کند. چنین عارضه ای از آنجا خطرناک است که می تواند موجب ابتلا به بیماری های سلامت روان مانند افسردگی شود و حتی جان او را نیز تهدید کند.

تقویت مهارت حل مسئله

تصویر ذهنی از بدن از کجا نشات می گیرد؟

تصویر ذهنی از بدن به تنهایی ایجاد نمی شود. فرهنگ، خانواده و دوستان چنین تصویری را می سازند. همه آنها می توانند افراد را متقاعد کنند که چیزی تحت عنوان بدن ایده آل وجود دارد. تبلیغات نشان می دهند که بدن مردان باید پر از عضلات سفت باشد و زنان باید لاغر باشند. اما این تصویر واقعی نیست، زیرا هر کسی با دیگری متفاوت است.

صنعت مد نیز الگوی ناسالم دیگری برای جوانان است زیرا مدل های آنها به شکل عجیبی لاغر هستند. این در حالی است که بسیاری از این مدل ها ساعت های زیادی از روز را به ورزش کردن اختصاص می دهند که انجام آن برای یک فرد عادی با مشغله های معمول امکان پذیر نیست.

تغییرات بدنی ناشی از افزایش سن نیز می توانند بر تصویر ذهنی از بدن تاثیر بگذارند.

بیماری و تصادف نیز بر تصویر ما از بدنمان اثر دارند. زنی که دچار سرطان سینه شده است، احتمالا بیشتر از قبل نسبت به ظاهر اندام خود حساس می شود.

ناامنی عاطفی نیز فرد را مستعد داشتن تصویر ذهنی منفی از بدن خود می کند.

افکار و احساسات منفی که در اثر تعامل با دیگران در ما نفوذ می کنند از دیگر علل داشتن تصویر منفی از بدن خود است. گفتگوهایی را به یاد بیاورید که در مورد افراد چاق در آن صحبت می شد. از چه واژه هایی برای توصیف بدن آنها استفاده می شد؟

آیا زنان بیشتر از مردان از بدن خود ناراضی هستند؟

معمولا این طور تصور می شود که زنان بیشتر از مردان از بدن خود ناراضی هستند.

با این حال، مطالعات بر روی ظاهر نشان می دهد که ۹۵ درصد از مردان از بخشی از بدن خود ناراضی هستند. در واقع، نتایج نشان می دهد مشابهت های زیادی در زمینه تصویر ذهنی از بدن بین مردان و زنان وجود دارد.

نکاتی برای بهبود تصویر ذهنی از بدن:

برای بهبود احساستان نسبت به بدن خود از نکات زیر استفاده کنید:

هر کاری که برای بدنتان خوب است را انجام دهید: شنا کنید، پیاده روی کنید، آواز بخوانید و هر چیز دیگری.

۱۰ مورد از چیزهایی را که در مورد بدن خود دوست دارید بنویسید و در جایی جلوی چشمتان قرار دهید.

به یاد داشته باشید که زیبایی شما فقط در گرو ظاهر شما نیست.

خود را در آیینه به عنوان یک کل ببینید، نه فقط یک دماغ یا ران بزرگ.

خوش بین باشید، جملات منفی را با جملات مثبت عوض کنید.

لباس های راحتی بپوشید که در آنها زیبا هستید.

از انتقاد کردن در مورد تصاویر افراد در رسانه و مجلات خودداری کنید.

زمانی از روز را به ورزش کردن اختصاص دهید. ورزش کردن اعتماد به نفس شما را افزایش می دهد، به کنترل وزن و سایز بدن کمک می کند و استرس و اضطراب را از شما دور می کند.

از حرف زدن در مورد چاقی و عیوب ظاهری خودداری کنید و به دوستان خود نیز تذکر دهید.

کاری برای بدنتان انجام دهید که به زیبایی آن کمک می کند، برای مثال کوتاه کردن مو، یا رفتن به سالن ماساژ.

 

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها