فهرست مطالب
خانه » مشاوره بارداری و شیردهی »
خشم در دوره بارداری در مواردی کاملا طبیعی است، اما تداوم آن با عواقب بدی همراه است. بارداری و انتظار برای بچه دار شدن همیشه با شادی همراه نیست، دوره هایی از ناامیدی را نیز به همراه دارد.
به علاوه سرکوب خشم در دوره بارداری به افسردگی می انجامد. این نه تنها تاثیر بدی بر روابط شخصی شما دارد، بلکه باعث بروز بیماری هایی مانند فشار خون، آلرژی، آسم، سردرد و مشکلات هاضمه می شود.
چه چیزی باعث خشم در دوره بارداری می شود؟
تغییرات هورمونی:
خشم در دوره بارداری می تواند در اثر نوسان هورمونی باشد. تغییرات هورمونی در طول بارداری باعث حساسیت بیش از حد، واکنش های افراطی در برابر مشکلات و تحریک پذیری می شود. معمولا، خشم در پاسخ به چیزی رخ می دهد که قبلا رخ داده است.
اضطراب:
احساس اضطراب در بارداری غیرطبیعی نیست که می تواند در اثر ناراحتی های جسمی، استراحت ناکافی، کمبود خواب، عدم دریافت حمایت از سوی همسر، کار زیاد، اضطراب ناشی از کار، نگرانی های مالی و اضطراب برای جنین باشد. اضطراب مداوم توانایی زن برای کنترل خشم در دوره بارداری را تحت تاثیر قرار می دهد و گاها باعث فوران خشم می شود.
استرس در مورد آینده:
دیگر دلیل خشم در دوره بارداری می تواند استرس برای آینده نامعلوم باشد. زن نگرانی هایی در مورد ادامه روند بارداری، درد زایمان، سلامت نوزاد به دنیا نیامده و هر چیز دیگری در مورد زایمان دارد. این نگرانی ها بسیار خسته کننده هستند و موجب ایجاد واکنش خشم نسبت به موضوعات دیگر می شوند.
ناراحتی:
مقداری ناراحتی در دوره بارداری طبیعی است. تهوع، خستگی، بیماری، بی خوابی، تغییر ظاهر بدن، ورم و بی اشتهایی باعث افزایش تحریک پذیری مادر و خشم در این دوره می شود.
آیا خشم در دوره بارداری تاثیر بدی بر جنین دارد؟
زمانی که زن باردار خشمگین می شود، تغییرات جسمی و بیولوژیکی در او رخ می دهد، مانند افزایش فشار خون و ضربان قلب، افزایش هورمون هایی مانند اپی نفرین و آدرنالین. این تغییرات موجب کاهش جریان خون و اکسیژن به جنین می شود که تداوم آن می تواند تاثیراتی روی رشد او داشته باشد.
بر اساس تحقیقات، خشم شدید و متوالی در طول بارداری باعث استرس جنین شده و می تواند مشکلاتی را در بارداری و زایمان ایجاد کند. نتایج نشان می دهند خشم در دوره بارداری می تواند با اثرات زیر همراه باشد:
- وزن پایین هنگام تولد
- زایمان زودرس
- خلق و خوی بد در نوزاد
- احتمال بیش فعالی
- محدودیت مهارت های شناختی
کنترل خشم در دوره بارداری:
با استفاده از گام های زیر می توانید خشم خود را کنترل کنید و بارداری سالم تری را تجربه کنید:
رژیم غذایی سالم:
در دوره بارداری، انتظار می رود که رژیم غذایی سالم و کامل تری داشته باشید. یک رژیم غذایی سالم شامل مقدار زیادی کربوهیدرات و پروتئین، سبزیجات، میوه ها و مکمل های تجویز شده می شود تا انرژی شما در سطح مطلوب حفظ شده و از خستگی جلوگیری شود.
ورزش به میزان کافی:
در طول دوره بارداری، ورزش ملایم و پیاده روی مناسب است. سعی کنید سالم و فعال بمانید تا از نوسانات خلقی و خشم جلوگیری شود. یک ذهن سالم شما رای شاد نگه می دارد.
شرکت در فعالیت های مورد علاقه:
زنان بارداری که فعالیت ها و عادات مورد علاقه خود را انجام می دهند، دوره بارداری سالم تر و شاداب تری را تجربه می کنند. برخی از این فعالیت ها می توانند شامل وقت گذرانی با دوستان، تماشای فیلم، رفتن به سینما، نقاشی، گوش دادن به موسیقی، باغبانی و کارهایی از این قبیل باشد.
مدیتیشن:
یوگا و مدیتیشن برای مدیریت خشم در این دوره مفید است. توصیه می شود که تکنیک های نفس کشیدن برای کنترل خشم و اضطراب را یاد بگیرید تا به آرامش بهتر شما کمک کنند.
ماساژ خشم در دوره بارداری:
دریافت ماساژ به از بین رفتن تنش جسمی و روحی کمک می کند. با رفتن به اسپا و استخرهای تفریحی-درمانی می توانید از شر دردهای عضلانی رها شوید و ذهن آرام تری برای رسیدن به ایده های خلاقانه داشته باشید.
پرهیز از بحث و دعوا با همسر:
پیشگیری از دعوا با همسر بهترین راه برای کنترل خشم در این دوره است. گاهی بهتر است برای آرامش خودتان سکوت کنید و از موقعیت های تنش زا دور شوید.
اولویت بندی امور:
با پیشرفت بارداری، انجام همه کارها سخت تر می شود. اضافه شدن مراقبت های بارداری وقت زیادی از شما در طول روز می گیرد و این می تواند باعث عقب افتادن شما از زندگی شخصی شود. بهتر است کارهایتان را اولویت بندی کنید و از دوستان و خانواده برای انجام برخی کارها کمک بگیرید.
با برون سپاری مسئولیت های شغلی می توانید از وارد کردن بیش از حد فشار کاری به خودتان پیشگیری کنید. استرس کاری باعث تحریک پذیری بیشتر شما می شود.
استراحت کافی برای درمان خشم در دوره بارداری:
استراحت و خواب کافی در طول شب در دوره بارداری بسیار ضروری است. اگر از خواب محروم شده اید، تحریک پذیری و فوران خشم در این دوره طبیعی است. تعیین برنامه زمانی برای چرت زدن کوتاه در طول روز، بالا نگه داشتن پاها و استراحت منظم برای سلامت روان و جسم شما ضروری است.
خودتان را در اولویت قرار دهید:
در این دوره، شادی و سلامت شما از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا با سلامت جنین گره خورده است. اقدامات لازم را برای اطمینان از راحتی جسم و سلامت روان خود بردارید.
- لباس های راحت و زیبا بپوشید.
- با همسرتان به زیبایی و محبت حرف بزنید.
- با همسرتان در مورد آینده برنامه ریزی کنید.
مشاوره حرفه ای:
به دلیل تغییرات هورمونی، خشم در دوره بارداری تا حدی طبیعی و اجتناب ناپذیر است. چنانچه دفعات فوران خشم در شما زیاد است، بهتر است با یک مشاور حرفه ای در روانشناسی زنان باردار صحبت کنید.
تضمین سلامت جسم و روان در این دوره نه ماهه از اهمیت بالایی برخوردار است. تجربه خشم و ناراحتی در زمان بارداری نه تنها رایج بلکه مورد انتظار است. با این حال از شما به عنوان یک مادر مسئول انتظار می رود که در این دوره زندگی شادی را برای خود ایجاد کنید و تا حد ممکن آرام باشید.
چنانچه نیاز به مشاوره روانشناسی آنلاین دارید، ما در کنار شما هستیم. مشاوره بارداری و شیردهی سیمیاروم هر جا که هستید، همراه شماست.
دوره بارداری شما چطور طی می شود؟ چه مسائلی شما را آزار می دهد و عصبانی می کند؟ تجربیاتتان از بارداری و تلاطم های آن را با ما در میان بگذارید.
[block id=”perinatal”]