فهرست مطالب
خانه » مشاوره زناشویی »
پس از ازدواج انتظار می رود که زوج زندگی مستقلی داشته باشند و تصمیمات بر اساس مشورت دو نفره گرفته شود. اما مشکل وابستگی به خانواده می تواند باعث شکست ازدواج شود. وابستگی به هر شکلی، از نوع مالی یا روانی، استقلال زوج را تحت تاثیر قرار می دهد و موجب تشدید نارضایتی می شود.
یک بند ناف نامرئی:
وابستگی بیش از حد مانند همان بند نافی است که تمام نیازهای جنین از آن تامین می شود. در افراد وابسته این بند ناف روانی پس از ازدواج قطع نمی شود و شخص را همچنان به خانواده و گذشته ارتباط می دهد.
برای مشاوره ازدواج آنلاین با روانشناسان خبره سیمیاروم کلیک کنید
وابستگی همسر به خانواده چه دلیلی دارد؟
تربیت مهم ترین دلیل ایجاد شخصیت وابسته در فرد است. برخی از والدین، به دلیل کمبودهای روحی و زخم های گذشته، از فرزندشان فردی وابسته به خود می سازند که از آن به همسرسازی فرزند نیز یاد می شود.
- کمبود اعتماد به نفس
- داشتن والدین هلکوپتری
- انجام شدن تمام وظایف و مسئولیت های فرد در کودکی توسط والدین
- ناتوانی در تصمیم گیری
- والدین وابسته
- اضطراب و ترس
وابستگی به خانواده چه زمانی مشکل ساز می شود؟
اغلب ما، به خصوص با توجه به تربیت شرقی و ایرانی، به خانواده و والدین خود علاقه زیادی داریم. با آنان ارتباط ویژه ای داریم و تقریبا هر روز به شکلی با آنها ارتباط می گیریم.
وجود این ارتباط عاطفی به خودی خود مشکل ساز نیست، تا زمانی که فرد استقلال فردی خود را نیز حفظ کند و به نیازهای همسرش توجه داشته باشد.
این حالت زمانی به مشکلی جدی تبدیل می شود که خانواده نقش پررنگی در تصمیمات و استقلال فرد بازی کند و فرد نتواند از لحاظ عاطفی از آنان جدا شود.
این وابستگی معمولا باعث می شود که خانواده نیز دخالت بیشتری در زندگی فرزند خود داشته باشند و در تصمیمات آنان نقش مهمی ایفا کنند. شخص به هنگام مشکلات به اولین کسی که رجوع می کند خانواده اش هستند و از آنان چاره جویی می کند. این چاره جویی به خصوص اگر در زمینه اختلاف با همسر باشد، باعث نارضایتی بیشتر می شود.
| مطالعه مطلب “دخالت خانواده همسر” به شما پیشنهاد می شود |
وابستگی عاطفی و مالی باعث می شود فرد منافع دیگران را در اولویت قرار دهد و به خاطر این تعلق خاطر از منافع خود و همسرش بگذرد.
دلبستگی و وابستگی بیش از حد به خانواده باعث می شود که فرد از بسیاری از پیشرفت های شخصی و زوجی نیز باز بماند و همه چیز را منوط به موافقت خانواده خود کند.
چنین فردی بیش تر و مهم تر از آنکه همسر باشد، فرزند است و نمی تواند نقش همسری و والدی خود را به خوبی ایفا کند.
نشانه های شخصیت وابسته در همسر:
تشخیص این نشانه ها در خواستگار یا همسر آینده می تواند به شما کمک کند که از بسیاری از مشکلات پیشگیری کنید یا اگر این نشانه ها را در همسرتان می بینید، برای کاهش این وابستگی اقدام کنید:
- همیشه دیگران برای او تصمیم گیری می کنند
- برای همه مسائل، حتی کوچک ترین آنان، به مشورت خانواده نیاز دارد.
- توان مخالفت با نظرات خانواده حتی نظرات اشتباه را ندارد.
- نیازهای خانواده اش را در اولویت قرار می دهد و به خاطر آنها خودش را در سختی می اندازد.
- نظرات خانواده اش را به همسرش ترجیح می دهد حتی اگر به نفعش نباشد.
- مدام نگران خانواده اش است.
- در زمان دوری از خانواده، بیش از حد احساس دلتنگی و افسردگی دارد.
- مایل است با خانواده اش زندگی کند.
- اوقات فراغتش را در کنار خانواده اش برنامه ریزی می کند.
- در طول روز بارها و بارها با خانواده اش تماس دارد.
- در بسیاری از امور از جمله مسائل مالی به خانواده وابسته است، برای مثال، از آنان پول دریافت می کند یا شراکتی برقرار کرده است که به نفع خانواده اش است.
برای رزرو مشاوره خانواده آنلاین با سیمیاروم کلیک کنید
راهکارهای کاهش وابستگی به خانواده:
با همسرتان صحبت کنید:
در فضایی آرام تبعات عدم استقلال و وابستگی را یادآور شوید. تاکید کنید که والدین می توانند با توجه به تجربه و دانش خود به شما مشورت بدهند، اما تصمیم نهایی باید پس از مشورت دو نفره و با توجه به منافع شما و فرزندانتان انجام شود.
در حین صحبت کردن، او را متهم نکنید.
به همسرتان محبت کنید:
افراد وابسته جلب محبت می شوند. اگر از نظر عاطفی از سوی شما تامین شود، به تدریج از خانواده فاصله گرفته و نیاز به تحسین و ارزش را از شما دریافت می کند
حس استقلال و اعتماد به نفس را در او تقویت کنید:
او سال ها با این شیوه رفتاری خو گرفته است. جدا کردن این ویژگی از شخصیت او زمان می برد. برای این کار، کوچک ترین تصمیم مستقل را در او تشویق کنید. زمانی که به موفقیت و نتایج مثبت می رسد، آن را بزرگ نمایی کنید. اعتماد به نفسش را در تصمیم گیری تقویت کنید تا به تدریج از وابستگی به خانواده دور شود.
مقابل خانواده همسرتان قرار نگیرید:
این باعث می شود که همسرتان از آنان دفاع کند و شما تنها بمانید. در عوض، سعی کنید همسرتان را تغییر دهید. تاثیر آنان روی زندگی شما زیاد است. به همین دلیل باید به نحوی رفتار کنید که ارتباطی محبت آمیز همراه با احترام بین شما شکل بگیرد. این باعث می شود که تا حد زیادی حرف های آنان علیه شما نباشد.
گاهی لازم است برای پیشبرد هدف هایتان در زندگی از نفوذ روی خانواده همسرتان استفاده کنید.
دخالت خانواده همسر را به شکل مسالمت آمیز حل کنید:
فاصله تماس ها را بیشتر کنید. برای خانواده خودتان برنامه های دقیقی تنظیم کنید که باعث شود همسرتان وقت کمتری برای ارتباط با خانواده اش داشته باشد.
ارتباط خود را دوستانه، اما همراه با حریم نگه دارید.
در مواردی که توصیه ای از سوی خانواده همسرتان به شما می شود، با احترام بگویید که نظر خوبی است، و با همسرتان در این مورد مشورت خواهید کرد. این روش حرف زدن، به آنان نشان می دهد که شما مرزهای مشخصی دارید.
توصیه هایی به افراد وابسته به خانواده:
- هر روز ساعتی را صرفا به خودتان و لذت بردن از فعالیت های مورد علاقه تان اختصاص دهید.
- به موفقیت هایتان توجه کنید و آنها را یادداشت کنید.
- مهارت نه گفتن را تمرین کنید.
- خواسته ها و نیازهای خود را در اولویت قرار دهید.
- برای میل دیگران و تامین خواسته های آنان، خودتان را تغییر ندهید.
- از خودتان مواظبت کنید.
- از تنها ماندن لذت ببرید.
- برای توجه به علایق و خواسته هایتان دچار حس گناه نشوید.
منبع:
https://lifestyle.howstuffworks.com/weddings/family-gifts/for-the-groom/how-to-cut-the-apron-strings.htm
[block id=”khanevade”]