دسامبر 6, 2024
استرس کرونا در بارداری

استرس کرونا در بارداری و توصیه هایی به مادران باردار


خانه » کرونا و سلامت روان » استرس کرونا در بارداری و توصیه هایی به مادران باردار

دوره بارداری عجیب و پرشور است. صبوری برای اطلاع از جنسیت جنین، انتخاب اسم، خرید وسایل و هزار تجربه جدید دیگر همه با استرس و در عین حال لذت خاصی همراه هستند. اما بروز یک بیماری پاندمی تمام معادلات را برای گذراندن این روزهای پرشور و لذت بخش عوض کرده است. حالا استرس کرونا در بارداری مشکلی است که بسیاری از مادران با آن دست و پنجه نرم می کنند.

مادران باردار به این فکر می کنند که باید چطور آزمایشات و سونوگرافی های لازم را انجام دهند و زایمان به چه صورت خواهد بود. اگر دچار کرونا شوند، چه بلایی سر خودشان و فرزندشان می آید؟ و هزاران نگرانی دیگر آنها را دربر گرفته است. در ادامه به مادران باردار کمک می کنیم که تا حدی از پس این نگرانی برآیند.

 

| مطالعه مطلب “مراقبت از سلامت روان در دوره شیوع کرونا” به شما پیشنهاد می شود |

 

حقایقی در مورد کرونا و بارداری

بر اساس آمارهای ارائه شده توسط سازمان بهداشت جهانی، هنوز مشخص نیست که مادران باردار نسبت به دیگر اعضای جامعه در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار دارند یا می توانند آن را به جنین خود انتقال دهند. در نتیجه، دلیلی ندارد بیشتر از سایر اعضای جامعه به خودتان استرس بدهید.

هیچ مدرکی مبنی بر افزایش خطر سقط جنین در زنان باردار مبتلا به کرونا وجود ندارد.

با توجه به تحقیقات فعلی، احتمال اینکه ابتلا به این ویروس مشکلی در رشد کودک به وجود بیاورد، بسیار پایین است.

در موارد ابتلای نوزاد به کرونا پس از تولد، حال او خوب بوده است.

زایمان در بیمارستان تا حد زیادی ایمن است و با وجود ماسک، دستکش و محافظ صورت ریسک ابتلا بسیار پایین است. به علاوه، به طور مداوم اتاق ها و لوازم استریل می شوند. با این حال، امکان زایمان در خانه توسط مامای خصوصی همیشه وجود دارد.

شواهدی از وجود ویروس در مایع آمنیوتیک و شیر مادر وجود ندارد. بنابراین، حتی در صورت ابتلا می توانید با شستشوی دست ها، زدن ماست و پوشیدن دستکش و نیز استفاده از محافظ صورت، از نوزاد مراقبت کنید.

هنگام شروع درد و زایمان نیازی به پوشیدن ماسک نیست اما خارج از اتاق خود باید ماسک جراحی بزنید.

کنترل استرس کرونا در بارداری

مراقبت های بهداشتی را انجام دهید

به طور کلی پزشکان معتقدند به دلیل وضعیت سیستم ایمنی، مادران باردار در معرض خطر ابتلا به بیماری های عفونی قرار دارند. پس، به خاطر سلامت خود و جنینتان:

  • از تماس با افراد مریض خودداری کنید.
  • فاصله اجتماعی را رعایت کنید.
  • دست های نشسته خود را از چشم، بینی و دهانتان دور نگه دارید.
  • دست هایتان را به طور مرتب با آب و صابون به مدت 20 ثانیه بشویید.

استرس کرونا در بارداری

آیا باید معاینات روتین بارداری را ادامه بدهم؟

معاینات بارداری برای سلامت شما و فرزندتان اهمیت دارد. با این حال، با وجود شرایط اپیدمی بسیاری از پزشکان ترجیح داده اند فاصله بین معاینات را بیشتر کنند تا ملاقات های حضوری کاهش یابد. به همین دلیل، شاید بهتر باشد برخی از وسایل و تجهیزات مراقبت پزشکی مانند دستگاه فشار خون و مانیتور حرکات جنین را در خانه تهیه کنید (در این مورد با پزشکتان مشورت کنید. همه چیز به شرایط جسمی شما بستگی دارد).

برای آزمایشات ضروری دوره بارداری مانند آزمایش خون و ادرار می توانید با آزمایشگاه هماهنگ کنید. در این دوره، تقریبا تمامی مراکز و نهادها برنامه های روتین خود را تغییر داده اند و ضمن درک شرایط به خصوص افراد، همکاری بیشتری در این زمینه وجود دارد. می توانید از آزمایشگاه درخواست ارسال پرستار جهت نمونه گیری خون به خانه را داشته باشید (این امکان برای برخی از شهرها مانند تهران حتی قبل از شیوع کرونا نیز وجود داشت).

در مورد سونوگرافی، بهتر است مرکزی را انتخاب کنید که کمترین مراجع را دارد و حاضر است شما را به عنوان اولین یا آخرین بیمار پذیرا شود.

درون گرا، برون گرا و پایان کرونا

با رعایت این دستورالعمل ها، می توانید اطمینان داشته باشید که شما و فرزندتان در امنیت هستید.

طرح درمان و آزمایشات را با پزشک خود بررسی کنید

در طول پاندمی، پزشکان ترجیح می دهند معاینات حضوری کمتری داشته باشند و به جای آن مشاوره تلفنی یا حتی تماس های تصویری را جایگزین کنند. اطلاع از روند درمان، نحوه انجام سونوگرافی ها و آزمایشات به کاهش استرس کرونا در بارداری کمک می کند.

از خودتان مراقبت کنید

زندگی سالم به نفع سلامت روان و جسم شما و فرزندتان است.

از مصرف الکل و دخانیات خودداری کنید که نه تنها برای شما و فرزندتان مضر است، ریسک بروز عوارض شدیدتر بیماری کرونا را نیز افزایش می دهد.

غذاهای مغذی بخورید.

 به اندازه کافی بخوابید.

ویتامین ها و مواد معدنی ضروری دوره بارداری را طبق تجویز مصرف کنید.

در طول دوره بارداری فعال بمانید

هر چند در این دوره در قرنطینه به سر می برید، اما به هر حال باید از لحاظ فیزیکی فعال باشید. به دنبال ورزش های مناسب برای دوره بارداری در اینترنت بگردید. اگر به پیاده روی علاقه دارید، پشت بام را امتحان کنید.

برای تولد نوزاد آماده شوید

اجازه ندهید استرس کرونا در بارداری در تمام روز شما را مشغول کند. اتاق خواب فرزندتان را آماده کنید. کمدها را مرتب کنید. وسایل را در جای خود بچینید. سعی کنید خودتان را در طول روز با امور مربوط به بارداری مشعول کنید.

مواجهه خود را با اخبار و افراد منفی کم کنید

در این دوره اهمیت دارد که از آخرین روش های پیشگیری و درمان باخبر باشید، اما خودتان را با اطلاعات ناقص این روزها محصور نکنید. مواجهه زیاد با اخبار استرس کرونا در بارداری را افزایش می دهد. در عوض، در طول روز زمان به خصوص و محدودی را به کسب اخبار کرونا از یک منبع مطمئن اختصاص دهید و بیشتر از آن اجازه ندهید با اخبار محصور شوید.

به یاد داشته باشید که فضای مجازی و بسیاری از شبکه های تلویزیونی بی اعتبار پر از شایعه هستند و برای جذب مخاطب ایجاد استرس می کنند. اگر سوالی دارید تنها به سایت وزارت بهداشت یا سازمان جهانی بهداشت اعتماد کنید.

در عین حال، از افرادی که تمام مدت به شما حس بدی می دهند، برای شما و فرزندتان دلسوزی بی مورد می کنند و به شما القا می کنند که بارداری در این دوره مساوی با وقوع بدترین بدشانسی در زندگیتان است، دوری کنید. زنان زیادی در جهان در شرایط شما هستند. هر چند کرونا برنامه های زندگی ما را تغییر داده است، اما این بدان معنی نیست که نتوانید از این دوره لذت ببرید.

در فعالیت های آرامش بخش شرکت کنید

بسیاری از مادران انجام مدیتیشن و یوگا و تمرینات تنفسی را برای کاهش استرس کرونا در بارداری مفید گزارش کرده اند. خواندن کتاب، گوش کردن به موسیقی، شروع دوره های آموزش بچه داری آنلاین و مواردی از این دست نیز می تواند به شما آرامش بدهد.

برنامه های خود برای جشن ها را تغییر دهید

همانطور که گفتیم هر چند برنامه های همه ما در دوره شیوع تغییر کرده است، اما این نباید مانع خاطره سازی و لذت بردن شود.

خریدهای سیسمونی را آنلاین انجام دهید. از قضا این روش شاید لذت بخش تر و به صرفه تر باشد، چرا که می توانید قیمت ها را مقایسه کنید و تنوع بیشتری را در زمان کمتری بررسی کنید.

جشن جنسیت، انتخاب اسم، سیسمونی و هر برنامه دیگری که داشته اید را به صورت آنلاین برگزار کنید. در این دوره برای شما ایمن نیست که مهمانان زیادی را به خانه دعوت کنید. اما قابلیت های جشن های آنلاین را دست کم نگیرید. با یک تماس تصویری گروهی می توانید ضمن بودن در کنار یکدیگر، یک جشن جدید و متفاوت داشته باشید که دیگر زنان باردار تجربه نکرده اند. فقط به کمی خلاقیت و همراهی مهمانان نیاز دارد.

با روانشناس یا مشاور صحبت کنید:

گاهی استرس کرونا در بارداری بیشتر از تحمل شماست. حرف زدن با کسی که در آموزش مهارت های سازگاری مهارت دارد، به شما کمک می کند که از پس این سختی برآیید.

در زمینه مشاوره دوران بارداری و شیردهی می‌توانید جلسات مشاوره با دکتر جعفر بوالهری و دکتر حمیدرضا رحمانیان  را در سیمیاروم رزرو کنید.

منبع:

https://www.tanner.org/the-scope/how-to-cope-with-coronavirus-anxiety-during-pregnancy

 

[block id=”perinatal”]

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها