فهرست مطالب
- چرا مشاوره برای برخی مفید نیست و به آن اعتقاد ندارند؟
- مشاور/ درمانگر تخصص و تجربه مورد نیاز را ندارد:
- مراجع فقط می خواهد شکایت کند:
- مراجع جلسات را ادامه نمی دهد:
- مراجع در مورد مشکل خود صادق/واقع گرا نیست:
- درمانگر و مراجع با هم تناسب ندارند:
- موفقیت و شکست درمان امری نسبی است:
- مراجع به درمان تخصصی تری نیاز دارد:
- آزمون و خطا امری اجتناب ناپذیر در حوزه مشاوره/روانشناسی/روانپزشکی است:
خانه » عمومی »
افراد زیادی هستند که از مراجعه به مشاور/روانشناس خودداری می کنند و عنوان می کنند مشاوره فایده ای ندارد. عده دیگری هم هستند که هر جلسه مشاور خود را عوض می کنند، به امید آنکه نتیجه بهتری بگیرند. بسیاری از افراد به دلیل تجربه ناخوشایند از مشاوره از مراجعه مجدد به مشاور خودداری می کنند و معتقدند فایده ای ندارد. اما چرا مشاوره برای برخی مفید نیست و از آن فراری هستند؟
چرا مشاوره برای برخی مفید نیست و به آن اعتقاد ندارند؟
به تجربه های خود و اطرافیان از دلایل عدم موفقیت مشاوره/روان درمانی دقت کنید. احتمالا تجربه ناخوشایندی داشته اید که شما را به این نتیجه گیری رسانده است. هر چند مواردی از شکست در جلسات/درمان وجود دارد، اما نرخ موفقیت و نتیجه افراد از جلسات مشاوره بسیار بیشتر از تجربه های بد است. احتمالا دلایل زیر در رسیدن به این نتیجه گیری غلط دخیل بوده اند.
مشاور/ درمانگر تخصص و تجربه مورد نیاز را ندارد:
برخی از درمانگران/مشاوران مهارت بیشتری در تشخیص، درمان و ارائه راهکار دارند. منکر آن نیستیم که مهارت و تجربه مشاور/درمانگر در موفقیت درمان موثر است، اما با انتخاب تخصص و فرد مناسب می توانید نتیجه خوب را تضمین کنید. ما در سیمیآروم با بهره گیری از بهترین مشاوران تلاش می کنیم بهترین نتیجه را برای شما رقم بزنیم.
مراجع فقط می خواهد شکایت کند:
برخی از افراد جلسه مشاوره را با جایی برای خالی کردن عقده ها و ناراحتی های خود اشتباه می گیرند. هر چند حرف زدن درباره مشکل بخش مهی از درمان است، اما هدف از مشاوره/درمان تغییر است. بسیاری از مراجعان تمایلی به تلاش برای تغییر ندارند و تنها می خواهد هر هفته به جلسه مشاوره بروند بدون آنکه تلاشی برای خودآگاهی یا به کارگیری راهکارها در زندگی خود داشته باشند. چنین رویکردی، فارغ از تمام تلاش های مشاور، هیچ نتیجه ای در بر نخواهد داشت.
درمانگر معجزه نمی کند، پس نمی تواند زندگی فردی را که خود تمایل ندارد تغییر دهد.
مراجع جلسات را ادامه نمی دهد:
تغییر واقعی و روان درمانی سخت، طولانی مدت و اغلب گران است. بسیاری از افراد جلسات مشاوره خود را قطع می کنند زیرا حرف زدن در مورد احساسات و افکارشان سخت است، درمان گران است یا وقت کافی برای شرکت در جلسات ندارند. برخی دیگر نیز تصور می کنند مشاور کسی است که باید با همه گفته های آنان موافقت کند. پس اگر در جایی مشاور با تصمیمات و احساسات آنها موافق نباشد، جلسات درمان خود را قطع می کنند و مشاوره را به بی نتیجه بودن متهم می کنند.
مراجع در مورد مشکل خود صادق/واقع گرا نیست:
برخی از مراجعان از صحبت کردن و پرداختن به رفتار و افکار خود هراس دارند یا خجالت می کشند، از این رو به جای مطرح کردن منشاء مشکل چیز دیگری را به عنوان مسئله خود مطرح می کنند. برای مثال، زنی عنوان می کرد همسرش هیچ توجهی به او ندارد و تنها وقتی به خانه می آید که او خواب باشد و او می خواهد کاری کند که همسرش توجه بیشتری به خانواده داشته باشد. این در حالی است که او اشاره نمی کند که خودش دچار اعتیاد به الکل است و همسرش از دیدن او در این حالت احساس بدی پیدا می کند و تلاش هایش برای ترک الکل او بدون نتیجه مانده است. چنین زنی به احتمال زیاد نتیجه ای از راهکارهای مشاور نخواهد گرفت، چرا که مشکل او چیز دیگری است و باید از جای دیگری شروع کند.
درمانگر و مراجع با هم تناسب ندارند:
در حالی که بسیاری از مشاوران/درمانگران سعی می کنند شرایط مراجع را در رفتارهای خود لحاظ کنند، در برخی موارد رابطه بین فردی مناسبی بین آنها شکل نمی گیرد. برای مثال، مراجعی که دچار مشکل اضطراب در مورد راضی کردن دیگران از خود است و از مورد انتقاد قرار گرفتن هراس دارد، از جلسات مشاوره با مشاوری که بازخوردهای منفی می دهد و خودشیفته است سودی نمی برد.
موفقیت و شکست درمان امری نسبی است:
موفقیت یا شکست درمان از دیدگاه های مختلف ممکن است تعاریف متفاوتی داشته باشد. برای مثال مراجعی ممکن است اظهار کند که اهدافی از درمان داشته است و در جلسات درمان به آنها نرسیده است. آیا واقعا درمان نتیجه ای نداشته است؟ برای مثال این فرد دچار مشکل اضطراب بوده است. در نتیجه درمان، اضطراب کلی فرد کاهش یافته، راهکارهای کاهش اضطراب در موقعیت های مختلف را فراگرفته است و در نقاط زیادی بهبود یافته است. هر چند هنوز هم به طور کامل درمان نشده است، اما مشکل تا حد زیادی رفع شده است. تعریف شما از مشاوره موفق چیست؟
در مورد سوال چرا مشاوره برای برخی مفید نیست و به آن اعتقاد ندارند؟ می توان به نکته دیگری نیز اشاره کرد:
مراجع به درمان تخصصی تری نیاز دارد:
مراجع به درمان تخصصی تری نسبت به توانایی مشاور نیاز دارد و این امر در جلسات اول برای مشاور مشخص نشده است. برای مثال، اگر مراجعی با افسردگی عمده به یک جلسه در هفته روان درمانی پاسخ مناسب نشان ندهد، شاید فرد به درمان تخصصی تر و کامل تری شامل دارو درمانی یا حتی بستری زیر نظر روانپزشک متخصص در درمان افسردگی عمده نیاز داشته باشد. این به معنی شکست مشاوره/درمان نیست، بلکه شما به مرحله بالاتری از درمان ارجاع داده شده اید.
آزمون و خطا امری اجتناب ناپذیر در حوزه مشاوره/روانشناسی/روانپزشکی است:
ما با انسان و روان او سر و کار داریم. هیچ گونه نسخه از پیش تعیین شده برای یک اختلال/مشکل وجود ندارد که در تمام افراد با پاسخ مثبت همراه باشد. برخی از افراد به یک راهکار/روش درمانی پاسخ مناسب می دهند و برخی دیگر نتیجه ای از آن نمی گیرند. در طول پروسه مشاوره/درمان گاهی لازم است که روند جلسات و درمان تغییر کند و مسیر دیگری آزموده شود. این به معنی شکست درمان نیست، بلکه ما در حال کار کردن بر روی یافتن مسیر درست هستیم.
ما در سیمیآروم با ارائه خدمات مشاوره آنلاین تلاش می کنیم تجربه متفاوتی از جلسات مشاوره برای شما رقم بزنیم. کافی است با مشاوران ما تماس حاصل فرمایید تا کیفیت کلی زندگی خود را ارتقا ببخشید. ما اینجاییم تا به شما در داشتن یک زندگی سالم و شاداب کمک کنیم.
| مطالعه مطلب جامع “مشاوره روانشناسی آنلاین و هر نکتهای که باید از آن بدانید” حتما به شما پیشنهاد میشود |
[block id=”fardi”]