فهرست مطالب
- آیا رابطه صمیمانه با جنس مخالف عادی شده است؟
- علت هشدار نسبت به رابطه عاطفی با جنس مخالف چیست؟
- خیانت فقط محدود به رابطه جنسی نیست:
- دوستی با جنس مخالف در دوره تاهل می تواند به خیانت عاطفی بیانجامد:
- پنهان کاری اولین زنگ خطر در زندگی زناشویی است.
- علل خیانت در زندگی مشترک:
- آیا ارتباط با جنس مخالف پس از ازدواج کاملا باید قطع شود؟
- اما بایدها و نبایدهای دوستی با جنس مخالف چیست؟
- مشاوران سیمیاروم چه توصیه ای برای شما دارند؟
خانه » مشاوره زناشویی »
آیا دوستی با جنس مخالف پس از اینکه شما وارد یک رابطه ی متعهدانه می شوید درست است؟
این سوالی است که این روزها زوج های بسیاری با چالش پاسخگویی به آن مواجه هستند. ما با نسلی رو به رو هستیم که با آموزه های سنتی نسل پیشین رشد یافته و ناگهان با شیوه های نوین زندگی در دنیای جدید رو به رو می شود.
نسلی که گاه در یک لجبازی ناخودآگاه با تمام سنت پیشین قرار می گیرد، و تمام اصول آن را به سخره می گیرد. خشک و تر را با هم می سوزاند تا سختی هایی که از محدودیت های سنت بر او گذشته را جبران کند. حقیقت این است که الگوهای سنتی هم مانند تمام پدیده های دیگر در این دنیا دارای وجوه مثبت و منفی هستند. و یک ذهن سالم و قدرتمند ذهنی است که بتواند تحلیلی به دور از تعصب از یک موضوع داشته باشد.
برگردیم به پرسش اصلی این مقاله. در دنیای سنتی پیشین که زنان عموما زندگی خود را در میان دیوارهای خانه می گذراندند و مهم ترین فعالیتشان به دوش کشیدن بار سنگین تربیت فرزندانی سالم بود، چنین پرسشی کمتر مطرح می شد. چراکه حداقل تکلیف زنان متاهل از پیش مشخص بود. مردان زندگی چنین زنانی خلاصه می شد به همسرشان و سایر محارمشان.
اما در دنیای امروز که زنان دوشادوش مردان در جامعه مشغول کار و فعالیت های مختلف هستند، تکلیف ارتباطات با جنس مخالف چه می شود؟ آیا کسی که ازدواج کرده و یا در یک رابطه ی متهدانه به سر می برد، باید تمام ارتباط هایش را با جنس مخالف قطع کند؟ و یا می تواند بدون توجه به جنسیت، آن ها را مانند دوستانی از جنس خودش ملاقات کند و با آنها صمیمیتی دوستانه داشته باشد؟
اگر ازدواج یا رابطه ی متعهدانه ی خود را دوست دارید، حتما این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
آیا رابطه صمیمانه با جنس مخالف عادی شده است؟
از زمانی که مشاوره ی آنلاین سیمیآروم راه اندازی شد، مراجعین بسیاری داشتیم که بزرگترین آزار احساسی که متحمل شده بودند از جانب یکی از دوستان (جنس مخالف) همسرشان بوده.
اگر در دنیای امروز مساله ی دوستی با جنس مخالف موضوعی حل شده است، پس علت این همه مراجعه و شکایت از این موضوع چیست؟ جالب است بدانید که حتی روانشناسان غربی هم هشدارهای فراوانی در رابطه با مدیریت کردن این جنس دوستی ها داده اند. دکتر هارلی، روانشناس خانواده در این باره می گوید:
“من تخمین می زنم که بیش از شصت درصد زوج ها در دنیا از موضوع دوستی همسرشان با یک جنس مخالف دچار آزار می شوند. ریسک چنین دوستی هایی بسیار بسیار بالاست و اگر ازدواج خود را دوست دارید بهتر است که حسابی مراقب این جنس از روابط باشید.”
علت هشدار نسبت به رابطه عاطفی با جنس مخالف چیست؟
هنگامی که شما در رابطه ی دوستی با فردی قرار دارید، ایده ها و علایقتان را با هم به اشتراک می گذارید. هنگامی که آن فرد به دوست صمیمی شما تبدیل می شود شما احساسات شخصی و خصوصیتان را هم با او به اشتراک خواهید گذاشت و اگر در قدم بعدی آن شخص به صمیمی ترین دوست شما تبدیل شود، شما مسایلی را با او به اشتراک خواهید گذاشت که با هیچ کس دیگری درباره ی آنها صحبت نخواهید کرد. و این یعنی شما حریمی را با آن فرد ساخته اید که همسرتان در آن جایی ندارد. از طرفی به اشتراک گذاشتن احساسات و مسائل شخصی موجب ایجاد صمیمیت بیشتر می شود. با رشد احساس صمیمیت امکان این وجود دارد که کم کم علاقه و عشق نیز به این رابطه تزریق شود. و با فرض اینکه شما گرایشات جنسی مستقیم دارید (یعنی گرایش جنسی طبیعی و ذاتی شما به جنس مخالفتان است)، علاقه ی خاص به وجود آمده میان شما و جنس مخالف می تواند منجر به کشش جنسی شود و در نهایت این سناریو به خیانت بیانجامد. افرادی که به همسرانشان خیانت می کنند عموما از ابتدا چنین قصدی نداشته اند. آنها فقط بی آنکه بدانند درگیر سناریویی شده اند که برایتان شرحش رفت.
خیانت فقط محدود به رابطه جنسی نیست:
این روزها اغلب افراد از پیامک و ایمیل به عنوان یک وسیله ارتباطی برای مسائل کاری و جویا شدن از احوال یکدیگر استفاده می کنند که متاسفانه گاهی در میان انبوه پیام های دریافت شده پیام ها و مطالب جنسی و عاشقانه دیده می شود. تبادل پیام می تواند شروع یک راه اشتباه باشد.
فکر کردن به فردی غیر همسرتان و نشخوار ذهنی درباره او نیز نوعی خیانت در رابطه عاشقانه است. تمرکز ذهنی شما باید همسر و خانواده تان باشد.
ارتباط اینترنتی از مظاهر جدید ارتباط با جنس مخالف است که بعضی از افراد با توجیه پاک بودن دوستی، دور بودن از فرد و استفاده از این راه برای درددل سعی در پاک کردن صورت مسئله دارند.
فراموش نکنید خیانت فقط به رختخواب محدود نمی شود. خیانت می تواند در هر لباس و هر شکلی و با هر روشی صورت گیرد.
دوستی با جنس مخالف در دوره تاهل می تواند به خیانت عاطفی بیانجامد:
خیانت عاطفی به حالتی اطلاق می شود که در آن نه تنها فرد خارج از ازدواج خود انرژی و زمانی را به یک نفر دیگر اختصاص می دهد، بلکه از سوی او نیز حمایت و همراهی دریافت می کند. در یک خیانت عاطفی، فرد احساس نزدیکی بیشتری با نفر ثالث می کند و به تدریج به او کشش جنسی پیدا می کند.
تقریبا تمامی افرادی که دچار روابط عاطفی خارج از ازدواج می شوند، خود را بی گناه می دانند زیرا با فرد ثالث هیچ گونه رابطه جنسی نداشته اند. اما همسر آنها این نوع رابطه را درست به اندازه رابطه جنسی خیانت می داند.
آنچه در این نوع روابط پنهانی موجب آسیب به رابطه زناشویی می شود، احساس فریب خوردگی در همسر است. زمانی که فرد می فهمد به او دروغ گفته شده، دیگر نمی تواند به راحتی به زندگی مشترک خود اعتماد کند.
پنهان کاری اولین زنگ خطر در زندگی زناشویی است.
رابطه ساده دوستانه زمانی به یک رابطه عاطفی منجر می شود که میزان وقت و انرژی صرف شده برای آن و حجم اطلاعات به اشتراک گذاشته شده با فرد ثالث از مرزهای تعیین شده توسط زوجین عبور کند. رابطه عاطفی دروازه ای است به سوی خیانت که باید بسته نگه داشته شود.
یکی از مهم ترین تفاوت های بین رابطه دوستانه یا رابطه عاطفی آن است که رابطه عاطفی مخفی نگه داشته می شود. تفاوت دیگر آن است که دو طرف نسبت به یکدیگر احساس کشش جنسی دارند. گاهی احساس کشش جنسی توسط طرفین تشخیص داده می شود و گاهی حتی خود فرد نیز متوجه آن نیست.
علل خیانت در زندگی مشترک:
دلایل مختلف و زیادی برای بی وفایی زوجین ذکر می شود که برخی از آنها عبارتند از:
- نارضایتی جنسی
- برآورده نشدن نیازهای جنسی و عاطفی
- نگرش ها و ویژگی های شخصیتی
- عوامل فرهنگی و تربیتی
- عدم تفاهم و ناتوانی در حل اختلاف
دوستی با جنس مخالف همراه با وجود این عوامل در زندگی مشترک شما را بیش از قبل به سوی خیانت سوق می دهد و انگیزه تلاش برای درست کردن زندگیتان را از بین می برد.
اگر دچار مشکل در زندگی مشترکتان هستید، به جای پناه بردن به رابطه عاطفی با جنس مخالف از مشاوره خانواده و زوج درمانی کمک بگیرید.
آیا ارتباط با جنس مخالف پس از ازدواج کاملا باید قطع شود؟
پاسخ این پرسش منفی است. می توان پس از ازدواج نیز دوستانی از جنس مخالف داشت، اما نکته ی بسیار مهم مدیریت صحیح این موضوع است. خطوط قرمزی وجود دارند که اگر رعایت نشوند، ازدواج شما دیر یا زود از هم خواهد پاشید. شکی نیست که قربانی کردن رابطه ی پایدار ازدواج برای هیجان خوابیده در پس کنجکاوی حاصل از ارتباط با یک فرد جدید، منجر به پشیمانی خواهد شد. چرا که تصمیمی که بر اساس هیجانات گرفته می شود و یا عملی که بی فکر اتفاق می افتد، پایه ایی بسیار سست دارد.
برای مشاوره ازدواج آنلاین با سیمیاروم کلیک کنید
افسار روابط خود را در دست داشته باشید و هرگز اجازه ندهید که ندانسته و ناخواسته به جایی کشیده شوید که هرگز فکرش را هم نمی کردید.
اما بایدها و نبایدهای دوستی با جنس مخالف چیست؟
اگر از پیش از ازدواج دوستانی معمولی از جنس مخالف داشته اید، بعد از ازدواج آن ها را با همسرتان آشنا کنید. دوستی شما باید از حالا به بعد یک دوستی گروهی باشد که همسرتان هم یکی از اعضای دوست داشتنی این جمع است
پس از ازدواج با این افراد قطع رابطه کنید:
- دوستی با جنس مخالف که به شما به صورت خاص علاقه و توجه نشان می دهد.
- دوستی با جنس مخالف که با ازدواج شما مخالف بوده.
- دوستی با جنس مخالف که همسرتان را به عنوان یک دوست نپذیرفته است.
- شخصی که قبل از ازدواج با او یک ماجرای احساسی یا عاشقانه داشته اید.
- فردی از جنس مخالف که به نوعی بخشی از خلاءهای عاطفی شما را پر می کند (فراموش نکنید که اگر می خواهید ازدواجی پایدار داشته باشید این باید همسر شما باشد که پاسخگوی نیازهای عاطفی شما باشد و اگر بنا به هر دلیل او این کار را انجام نمی دهد بهتر است که به دنبال راه حل برای رفع این مساله باشید نه اینکه فرد دیگری را جاگزین او کنید برای رفع این خلاء).
- دوستی از جنس مخالف که با او زمان هایی را به صورت خصوصی می گذرانید (چه به صورت ملاقات حضوری، چه به صورت رابطه ی مجازی) و صحبت هایی میان شما رد و بدل می شود که دوست ندارید همسرتان از آنها مطلع شود.
- دوستی از جنس مخالف که با شما شوخی های فیزیکی و خارج از محدوده ی عرف می کند
مشاوران سیمیاروم چه توصیه ای برای شما دارند؟
امروزه، از ارتباط با جنس مخالف اجتناب ناپذیر است. زندگی اجتماعی، نیاز به بحث علمی، داد و ستد، رفت و آمدهای خانوادگی، روابط استاد و شاگردی و روابط کاری قطع کامل این ارتباط را ناممکن کرده است.
همانطور که برخورد احساسی و عاطفی با جنس مخالف به زندگی مشترک شما آسیب بزند، برخورد خشک و محدود نیز می تواند به زندگی اجتماعی و فردی شما آسیب وارد کند.
در عین حال روابط پنهانی با فردی غیر از همسر و معاشرت افراط گونه با محدوده سالم ارتباط با جنس مخالف فاصله دارد.
این ارتباط می تواند با رعایت حیای فردی، رعایت حد و مرزهای عفاف و وجود اهداف منطقی و مشروع در چارچوبی سالم قرار گیرد.
مهم ترین قاضی برای سالم بودن این ارتباط قلب شماست.
اگر در طول روز بیش از حد به فردی از جنس مخالف غیر همسرتان فکر می کنید، اگر احساس کشش عاطفی و جنسی به فردی غیر از همسرتان دارید، اگر احساس می کنید رابطه شما فراتر از یک رابطه معمولی رفته است، همین الان این ارتباط را قطع کنید.
آمار ها نشون میده شدی نیست و همیشه باید به این فکر کرد که آیا چارچوب رعایت شده یا نه. علاوه تمام مردان به هیچ دختر و زنی به چشم دوست نگاه نمی توانند کنند. و اینکه هر چقدر هم رعایت بشه بازم هم هر دو طرف رابطه بعنی مرد و زن با این نوع ارتباطات راحت نیستن و دائما ذهن رو مشغول میکنه.
داشتم از کل مقاله ناامید میشدم که این جمله رو دیدم: بهترین قاضی سالم بودن این ارتباط قلب شماست. من ایمان دارم که این رابطه بیش از هر چیزی بستگی به رشد روحی و بلوغ فکری دو طرف داره کسانیکه با حدود و مرزهای روابط با افراد مختلف اشنا هستن روی خودشون کنترل دارن و وجدانی دارن که اونچه به خود نمیپسندن به دیگری هم نپسندن! من ایمان دارم که میشه یک ارتباط سالم و به دور از هرگونه رابطه جنسی و خیانت داشت به شرطی که یک شخص رشد یافته باشی!