فهرست مطالب
- کارهایی که باید بعد از مشاوره انجام دهید:
- ترک درمان هیچوقت جایز نیست:
- آن چیزهایی را که یاد گرفتهاید، ارزیابی کنید:
- زندگی بدون درمان هم طبیعی است:
- منبعی مشابه برای یادآوری آموختههایتان به کار بگیرید:
- خودتان درمانگر شوید:
- جای خالی جلسات مشاوره را با برنامه جدید پر کنید:
- دوباره ارزیابی کنید که میخواهید زندگی شما چگونه باشد؟:
- مطمئن باشید همیشه کمک هست:
- اگر باز هم به مشاوره نیاز داشتید، خجالت نکشید:
- چگونه یک مشاور خوب میتواند به شما کمک کند زندگی خود را بهتر کنید؟
- مشاوره چه میکند؟
- ارتباط با دیگران:
- در طول درمان چه احساسی خواهید داشت؟
- درمان چقدر طول میکشد؟
- 5 تجربه درباره حس بعد از مشاوره
خانه » عمومی »
به تدریج همگی داریم با فرهنگ مراجعه به مشاوره خو میگیریم و این موضوع دیگر مثل گذشته، انگ نیست. بیشتر افراد مشهوری که میشناسیم، یک تراپیست دارند که هر زمان در زندگی احساس فشار و سختی میکنند، با او تماس میگیرند. حالا باید بدانیم بعد از مشاوره چه اتفاقی میافتد؟! آیا زندگی پس از درمان فرقی با گذشته دارد؟
بسیاری از درمانگران فرصت طلب از این عدم اطمینان شما به تراپی و رها کردن جلساتتان سود میبرند؛ پس بهتر است جلسات خود را نیمکه کاره رها نکنید و تا آن جایی ادامه دهید که آنچه را که نیاز داشتید، از او آموخته باشید.
کارهایی که باید بعد از مشاوره انجام دهید:
در واقع داشتن یک درمانگر، شما را در برابر احساسات ناخوشایند ایمن نمیکند؛ اما ممکن است مانع این شود که شما در آن احساسات غرق شوید.
ترک درمان هیچوقت جایز نیست:
درمانگر شما معجزه گر نیست. او تنها به شما ابزارها و ترفندهایی را معرفی میکند که بتوانید در چالشهای زندگی درست حرکت کنید. این که نقاط ضعفتان را بدانید بهتر از این است که از آنها غافل شوید.
آن چیزهایی را که یاد گرفتهاید، ارزیابی کنید:
این که یاد چیزهای کوچکی که در مشاوره یاد گرفتهاید، بیفتید، بسیار خوشایند است. این چیزهای کوچک به شما احساس امنیت میدهد. آن چیزهایی که روزی یادداشت میکردید، حالا دیگر در ذهن شماست و به صورت خودکار آنها را به کار میبرید.
زندگی بدون درمان هم طبیعی است:
وقتی مدتی به درمانگر مراجعه میکنید و بعد از آن دیگر مشاورتان نیاز نمیبیند که او را ببینید، شاید احساس ناخوشایندی بدون مشاور داشته باشید. اما به یاد داشته باشید آن چه در جلسات آموختهاید، همواره در کنار شماست و میتوانید دیگر با آموختههای خود، با کیفیتتر از گذشته زندگی کنید.
منبعی مشابه برای یادآوری آموختههایتان به کار بگیرید:
یکی از نشانههای آمادگی برای ترک درمان این است که شما به دنبال پاسخ مسائل زندگی خود خارج از درمان میگردید. به طور مثال کتابهایی را برای مطالعه پیدا میکنید، ورزشهایی را برای حفظ آرامش و روحیه انجام میدهید. راههای پرورش خود و خود مراقبتی را آموخته باشید.
خودتان درمانگر شوید:
به عنوان بیمار بنویسید و به عنوان درمانگر بخوانید. به خودتان توصیههایی بکنید انگار که در اتاق مشاور نشتهاید منتها با کمترین حد صرف هزینه و زمان.
جای خالی جلسات مشاوره را با برنامه جدید پر کنید:
اگر در ماه چهار بار درمانگر خود را ملاقات میکردید حالا دیگر این چهار ساعت خالی شده است. سعی کنید این چهار ساعت در ماه را به جای سرگرمیهای معمولی و وقت گذرانی، به ارتباط خود با تراپی و تمرینهایی که آموختهاید، ادامه دهید.
دوباره ارزیابی کنید که میخواهید زندگی شما چگونه باشد؟:
صحبت با مشاور باعث میشود که سعی کنید به او ثابت کنید برای زندگی تلاش میکنید و رفته رفته این عادت در شما باقی میماند که به دنبال خواستههای خود در زندگی باشید، حتی بدون مشاور.
مطمئن باشید همیشه کمک هست:
ممکن است بعد از تراپی بخاطر ارتباطی که با مشاورتان داشتید، احساس سردرگمی کنید می توانید با او ارتباط داشته باشید اما اگر هم او در دسترس نبود، کافیست با یک درمانگر دیگر ارتباط برقرار کنید.
اگر باز هم به مشاوره نیاز داشتید، خجالت نکشید:
قرار است یک قدم متفاوت در مسیری جدید بردارید. این دلیلی برای شکست شما نیست که دوباره به مشاوره احتیاج داشته باشید. ممکن است متوجه الگویی نشده باشید که به شدت نیاز به تغییر دارد، یا بخواهید به برخی از مسائل سخت دوران کودکی بپردازید.
بعد از مشاوره زندگی آسانتر نشده است؛ تو قویتر شدهای.
چگونه یک مشاور خوب میتواند به شما کمک کند زندگی خود را بهتر کنید؟
دکتر اسکات بی میگوید: وقتی مشکلات در ظرفیت عملکرد ما اختلال ایجاد میکند، درمان میتواند کمک کند؛ اما اگر انتظار اتفاقات جادویی داریم، مشاوره کمک نخواهد کرد. بعد از یک مشاوره خوب ما باید آماده باشیم تا کمی ناراحتی را تحمل کنیم. این که باور داشته باشیم قرار نیست همه چیز را کامل و درست انجام دهیم یا همه چیز را بدانیم، نشانه قدرت و انعطاف پذیری است. نسبت به داروها، تلاشهای خود ما در مغزمان اثر ماندگارتری ایجاد میکند.
مشاوره چه میکند؟
درمانگر یک یا چند جلسه را صرف فهمیدن شما و افکارتان میکند تا بتواند یک استراتژی درمانی در نظر بگیرد. این سوالات ممکن است از بین این گزینهها باشد:
چرا میخواهید به آن هدف خاص برسید؟
چه راههایی را تا به حال امتحان کردهاید؟
کدام راهها مؤثر نبوده است؟
آیا مایلید راههای جدیدی امتحان کنید؟
سپس درمانگر از شما میخواهد رفتارهای جدید و روشهای جدیدی را که در رابطه با افکار و روابطتان آموختهاید، آزمایش کنید. این روشها بسته به روش درمانی شما متفاوت است.
ارتباط با دیگران:
ممکن است درمانگر از شما بخواهد تمرینهایی را با شریک عاطفی خود انجام دهید. در واقع شما مهارتهای همدلی را میآموزید.
در طول درمان چه احساسی خواهید داشت؟
- ایمنی و پذیرش
- ناراحتی و اضطراب
- بینش عمیق درباره خودتان
- غلبه بر احساسات شدید در عین امیدواری
- حس کردن قدرتی که شادی در شما بیدار کرده است.
- رفته رفته کمتر احساس اضطراب و غم میکنید.
- وقتی خودتان را میپذیرید، روحیهتان بهتر و انعطاف پذیرتر میشود.
درمان چقدر طول میکشد؟
طول درمان به شما، درمانگرتان و عزم شما بستگی دارد. برخی شرایط به دلیل سطح ناراحتی در مغز و بدن ما زمان بیشتری میطلبد؛ اما با تلاش مصمم میتوانیم تغییرات را سریعتر ایجاد کنیم.
امروزه درمانگران اغلب بین 6 تا 12 جلسه را برنامه ریزی میکنند. اسکات بی خاطر نشان کرد که وقتی زمان محدود است، بیشتر تمرکز میکنیم و کمی سختتر کار میکنیم. درمان را باید با آنچه آموختهایم، تمرین کنیم تا به تسلط برسیم.
5 تجربه درباره حس بعد از مشاوره
تجربه هر فرد در مشاوره ممکن است متفاوت باشد؛ اما به طور کلی بعد از تراپی این پنج حس وجود خواهد داشت که در واقع از مزایای تراپی است:
-
اطلاعات و پشتیبانی مهمی را ارائه میدهد.
درمان همیشه اطلاعات، حمایت و فشار مورد نیاز را ایجاد میکند. راهکارهایی که یاد میگیرید، در مراحل مختلف زندگی به کمک شما خواهد آمد.
-
انرژی میبخشد.
مشورت با یک درمانگر میتواند شما را بهبود ببخشد و قدرتمند کند. ترس گذشته تبدیل به جسارت خواهد شد. انرژی رفته باز خواهد گشت.
-
کمک میکند احساسات دشوار را بپذیرید و مدیریت کنید.
درمان در شناسایی اشتباهات، ارزیابی و پیش بینی خود و کنار آمدن با علائم بیماری به محض بروز آنها به شما کمک میکند. شما درباره احساساتتان کنجکاو میشوید.
-
به بهبود روابط کمک میکند.
به شما کمک میکند از پس مشکلات دشوار با عزیزان خود بر بیایید. به شما یاد میدهد چگونه از پس چالش ها بربیایید.
-
کمک میکند بهترین فردی باشید که میتوانید.
درمان شما را در سفر زندگی همراهی میکند. ممکن است بیماری های متعددی باشد اما در درمان آموخته اید که چگونه مدیریتشان کنید و با وجود آنها شاد زندگی کنید. عادات سمی را کنار میگذارید.
آیا آمادهاید این احساسات را تجربه کنید؟ مشاوره آنلاین سیمیاروم با بهترین رواندرمانگران فارسی زبان، هرجای جهان که باشید، در دسترس شما هستند.