خانه » سکس تراپی و روابط جنسی »
سیمیاروم چند هفتهای است که در راستای افزایش آگاهی مخاطبان نسبت به مسائل مربوط به سلامت روان، اقدام به برگزاری سلسله گفتوگوهایی در کلاب هاوس کرده است. این گفتوگوها توسط تیم تولید محتوای سیمیاروم با روانشناسان برتر ایرانی که جزو روانشناسان سیمیاروم نیز هستند، برگزار میشود. مطلب پیش رو گزارشی از کلاب هاوس سیمیاروم درباره فتیش و فانتزی جنسی است.
با توجه به آمار بالای مشکلات جنسی و نقش پررنگ آنها در آمار طلاق و اختلاف بین زوجین، همچنین انگی که در این زمینه وجود دارد، سعی ما بر این بوده است که با متخصصان حوزه سکس تراپی و مشاوره جنسی صحبت کنیم تا مخاطبان سوالات خود را راحتتر مطرح کرده و به پاسخ برسند.
دوشنبه دوم اسفند ماه 1400 گفتوگویی با دکتر حمید مهرابی با سابقه 22 سال سکس تراپی در ایران و فرانسه داشتهایم که مطالب اصلی و سوال مخاطبان را در ادامه خواهیم آورد.
فهرست مطالب
- 1 فانتزی جنسی چیست؟
- 2 پارافیلیا چیست؟
- 3 فتیش جنسی چیست؟
- 4 سکس تراپی چه کمکی میتواند به فردی که پارافیلیا دارد، بکند؟
- 5 آیا پارافیلیا قابل انتقال است؟
- 6 این که زوجین درباره رابطه جنسی خود صحبت کنند چه تأثیر و اهمیتی دارد؟
- 7 مشاوره قبل از ازدواج میتواند پارافیلیا را تشخیص دهد؟
- 7.1 اگر زوجی سادیست و مازوخیست باشند و یکدیگر را کامل کنند، باز هم نیاز به درمان وجود دارد؟
- 7.2 من و خانمم چند ساله که با هم زندگی میکنیم و خیلی هم وجیه و زیبا هستند؛ اما به من محبت کلامی نمیکنند و این من را آزار میدهد:
- 7.3 همسرم اعتماد به نفس مرا پایین آورده است و مدام به من شک میکند. خیلی از نظر روانی در فشار هستم.
فانتزی جنسی چیست؟
فانتزی جنسی در واقع سلایق جنسی شماست. نیز یا یک رفتار انحرافی یا یک سناریو در تصورات درباره رفتار جنسی یا فانتزی مکانهای مختلف است.
پارافیلیا چیست؟
پارافیلیا از دو بخش پارا به معنی حاشیه و فیلیا به معنی دوست داشتن ساخته شده است. در واقع پارافیلیا همان فانتزی جنسی است که به حاشیه رفته و حدود 150 نوع پارافیلیا وجود دارد و وقتی انحرافی محسوب میشود که حدود 6 ماه مدوام سناریوسازی فرد ادامه داشته باشد و به حواشی رابطه جنسی بیشتر از خود رابطه (رابطه آلتی-واژنی) اهمیت دهد.
فتیش جنسی چیست؟
فتیش جنسی بخشی از پارافیلیا و عبارت است از یادگارخواهی که به این معنی است که فرد در رابطه جنسی علاقه به بخش خاصی از بدن و اشیا دارد. این فتیشها مربوط به فقدانهایی است که فرد تجربه کرده است.
سکس تراپی چه کمکی میتواند به فردی که پارافیلیا دارد، بکند؟
درمان این مشکل در سکس تراپی دشوار است؛ اما غیر ممکن نیست. افرادی که پارافیلیا دارند، بینش به انحراف خود ندارند و فکر میکنند همه چیز طبیعی است و هردو داریم از این موضوع لذت میبریم. این گونه افراد را نمیشود قانع کرد که برای درمان اقدام کنند. گاهی حتی اگر بینش هم داشته باشند که این یک مشکل است، کنار گذاشتن این لذت و بازگشت به زندگی عادی برای آنها دشوار است. در مواردی نیز پیش میآید که چون ریشه مشکل در کودکی است، درمان روند طولانی مدتی خواهد داشت.
آیا پارافیلیا قابل انتقال است؟
بله. کسانی که دچار پارافیلیا هستند، میتوانند این لذت بیمارگونه را به شریک عاطفی خود انتقال دهند. کسانی که دچار پارافیلیا هستند، به طور معمول، باهوش و صبورند و به دنبال کسی هستند که ارتباطات زیادی نداشته باشد تا همه چیز را طبق اصول خود به او آموزش دهند. به این تربیت بدون این که مستقیم از تمایلات خود صحبت کنند، شریک عاطفی را درگیر رابطه جنسی کرده و ادامه میدهند.
این که زوجین درباره رابطه جنسی خود صحبت کنند چه تأثیر و اهمیتی دارد؟
صحبت درباره رابطه جنسی بسیار اهمیت دارد. چون اگر متوجه رفتار غیر نرمال شوید، میتوانید برای درمان اقدام کنید. کسانی که با حمایت شریک عاطفی خود درمان را شروع کردهاند، زودتر به نتیجه میرسند.
مشاوره قبل از ازدواج میتواند پارافیلیا را تشخیص دهد؟
متأسفانه چنین امکانی نیست. چون منبع دادهها و اطلاعات یک مشاور، گزارشی است که فرد از خودش ارائه میدهد. یعنی اگر فرد چنین صحبتی نکند، تشخیص داده نمیشود.
اگر زوجی سادیست و مازوخیست باشند و یکدیگر را کامل کنند، باز هم نیاز به درمان وجود دارد؟
کسانی که مکمل هم هستند، از این بابت احساس رضایت میکنند؛ درست است که برای جامعه هم ضرری ندارند و از رابطه لذت هم میبرند؛ اما این همچنان انحراف است و خلاف سلامت روان فردی. این زوج در رنج هستند؛ ولی به طور ظاهری احساس میکنند مشکلی ندارند.
من و خانمم چند ساله که با هم زندگی میکنیم و خیلی هم وجیه و زیبا هستند؛ اما به من محبت کلامی نمیکنند و این من را آزار میدهد:
در رابطهای که صمیمیت وجود ندارد، حتی اگر تعهد هم وجود داشته باشد، به طور معمول کمرنگ خواهد شد و موضوع خیانت یا رابطه خارج از خانواده پیش خواهد آمد. به هر حال شما با هم زندگی میکنید و در کنار هم هستید. سلامت روان شما ارجح است. باید خواستههای هر دو در این زندگی برآورده شود. پیشنهاد میکنیم به مشاوره زوج درمانی مراجعه کنید.
همسرم اعتماد به نفس مرا پایین آورده است و مدام به من شک میکند. خیلی از نظر روانی در فشار هستم.
بهتر است برای ساختن یک رابطه تلاش کنید. ساختن زندگی هزینه کمتری نسبت به ترک آن دارد. این را بدانیم که در زندگی مشترک هر یک از زوجین مشکلات خود را دارند که اغلب ما کسی را انتخاب میکنیم که ما را به سمت تلههای شخصیتی ما هدایت کند. فروید میگوید: ما محکوم هستیم که اشتباهات خود را تکرار کنیم.
کسی که طرحواره استحقاق دارد یعنی نارسیست و خودشیفته است، به دنبال شریک عاطفی با طرحواره وابستگی خواهد بود. این دو طرحواره به راحتی جذب یکدیگر میشوند.
طرحواره درمانی میتواند کمک کند؟
اگر فردی با این قصد درمان را شروع کند که دیگری را تغییر دهد ولی خودش را نه، پس این درمان محکوم به شکست است. در واقع افراد ممکن است از طرحواره خود سوء استفاده کنند و به دنبال درمان نباشند.
چه علائمی باعث میشود متوجه شویم که شریک عاطفی ما به ما خیانت خواهد کرد؟
خیانت نشانه خاصی ندارد و با یک نشانه هم نمیشود تشخیصش داد. اما به طور کلی مردان به سراغ کسی میروند که مهارت جنسی بالاتری داشته باشد؛ اما زنان بیشتر به دلیل خلأ عاطفی خیانت میکنند.
تهیه شده در تیم تولید محتوای سیمیاروم