دسامبر 5, 2024
مشاوره چه کمکی می کند؟

مشاوره چه کمکی می کند؟


خانه » عمومی » مشاوره چه کمکی می کند؟

از طریق روان درمانی، روانشناسان به افراد در هر سنی کمک می‌کنند تا زندگی شادتر، سالم‌تر و سازنده‌تری داشته باشند.
در روان درمانی، از روش‌های علمی معتبر برای کمک به افراد در ایجاد عادات سالم‌تر و مؤثرتر استفاده می‌کنند. در واقع روان درمانی یک درمان مشارکتی مبتنی بر رابطه بین فرد و روانشناس است. در گفت و گو، محیطی حمایتی فراهم می‌کند که به شما امکان می‌دهد آشکارا با فردی که بی طرف است، صحبت کنید. شما و روانشناستان برای شناسایی و تغییر الگوهای فکری و رفتاری که شما را از بهترین احساستان باز می‌دارد، همکاری خواهید کرد.
تا زمانی که کارتان تمام شود، نه تنها مشکلی را که برایتان پیش آمده حل کرده‌اید، بلکه مهارت‌های جدیدی را نیز یاد خواهید گرفت تا بتوانید با هر چالشی که در آینده پیش می‌آید، بهتر کنار بیایید.

چه زمانی باید به مشاوره فکر کنم؟

ممکن است به دلیل بسیاری از تصورات غلط در مورد روان درمانی ، تمایلی به امتحان آن نداشته باشید. حتی اگر واقعیت‌ها را به جای افسانه‌ها بدانید، ممکن است از آزمایش کردن خودتان معذب شوید.
غلبه بر این معذب بودن ارزشش را دارد. زیرا هر زمان که کیفیت زندگی شما آن طور که می‌خواهید نیست، روان درمانی می‌تواند کمک کند.
برخی از افراد به دلیل احساس افسردگی، اضطراب یا عصبانیت برای مدت طولانی، برخی دیگر برای بیماری مزمنی که در سلامت عاطفی یا جسمی آن‌ها اختلال ایجاد می‌کند، برخی دیگر نیز ممکن است مشکلات کوتاه مدتی داشته باشند که برای حل آن به کمک نیاز دارند و برخی ممکن است طلاق را پشت سر گذاشته باشند یا از شغلشان یا از مرگ یکی از اعضای خانواده غمگین باشند.

در این زمان‌ها مراجعه به مشاوره را جدی بگیرید:

• یک حس طاقت فرسا و طولانی مثل درماندگی و غمگینی را احساس می‌کنید.
• با وجود تلاش‌ها و کمک‌های خانواده و دوستان، به نظر نمی‌رسد مشکلات شما بهتر شده است.
• برای شما دشوار است که روی وظایف کاری یا انجام سایر فعالیت‌های روزمره تمرکز کنید.
• شما بیش از حد نگران هستید، انتظار بدترین‌ها را دارید یا دائما در حاشیه هستید.
• اعمال شما، مانند نوشیدن بیش از حد الکل، استفاده از مواد مخدر یا پرخاشگری به شما یا دیگران آسیب می‌رساند.

انواع مختلف روان درمانی:

روش‌های مختلفی برای روان درمانی وجود دارد. روانشناسان معمولاً از یک یا چند مورد از این موارد استفاده می‌کنند. هر دیدگاه نظری به عنوان یک نقشه راه عمل می‌کند تا به روانشناس کمک کند تا بیماران و مشکلات آن‌ها را درک کند و راه حل‌هایی را ارائه دهد.
نوع درمانی که دریافت می‌کنید به عوامل مختلفی بستگی دارد: تحقیقات روان‌شناختی کنونی، جهت‌گیری نظری روان‌شناس شما و این که چه چیزی برای وضعیت شما بهتر عمل می‌کند.
دیدگاه نظری روانشناس شما بر آن چه در دفتر او می‌گذرد، تأثیر می‌گذارد. به عنوان مثال، روانشناسانی که از درمان شناختی-رفتاری استفاده می‌کنند، رویکرد عملی به درمان دارند. روانشناس شما ممکن است از شما بخواهد که وظایف خاصی را انجام دهید که به شما کمک می‌کند تا مهارت‌های مقابله‌ای مؤثرتری را توسعه دهید. این رویکرد اغلب شامل تکالیف خانه است.
روانشناس شما ممکن است از شما بخواهد که اطلاعات بیشتری را جمع آوری کنید، مانند ثبت عکس العمل‌های خود نسبت به یک موقعیت خاص در زمان وقوع. یا ممکن است از شما بخواهد که مهارت‌های جدیدی را بین جلسات تمرین کنید. همچنین ممکن است تکالیف خواندن داشته باشید تا بتوانید در مورد یک موضوع خاص اطلاعات بیشتری کسب کنید.
در مقابل، رویکردهای روانکاوانه و انسان گرایانه معمولاً بیشتر بر صحبت کردن تمرکز می‌کنند تا انجام دادن. ممکن است جلسات خود را صرف بحث در مورد تجربیات اولیه خود کنید تا به شما و روانشناستان کمک کند تا دلایل اصلی مشکلات فعلی خود را بهتر درک کنید.
روانشناس شما ممکن است عناصری از چندین سبک روان درمانی را ترکیب کند. در واقع، اکثر درمانگران خود را به یک رویکرد وابسته نمی‌کنند. در عوض، آن‌ها عناصری از رویکردهای مختلف را با هم ترکیب کرده و درمان خود را با توجه به نیازهای هر مراجع تنظیم می‌کنند.
نکته اصلی که باید بدانید این است که آیا روانشناس شما در زمینه‌ای که نیاز به کمک دارید تخصص دارد و آیا احساس می‌کند که می‌تواند به شما کمک کند یا خیر.
روان درمانی چه تأثیری دارد؟

روان درمانی چه کمکی می‌کند؟

همانطور که روان درمانی شما ادامه می‌یابد، روند ایجاد یک رابطه درمانی قابل اعتماد را با روانشناس خود ادامه خواهید داد.
به عنوان بخشی از فرآیند مستمر شناخت شما، مشاور ممکن است بخواهد ارزیابی‌هایی را انجام دهد. روانشناسان برای اجرا و تفسیر تست‌هایی آموزش دیده‌اند که می‌تواند به تعیین عمق افسردگی، شناسایی ویژگی‌های شخصیتی مهم، کشف راهبردهای مقابله‌ای ناسالم مانند مشکلات نوشیدن یا شناسایی ناتوانی‌های یادگیری کمک کند.
شما و روانشناستان نیز از طریق صحبت کردن، مشکلات خود را بررسی خواهید کرد. برای برخی از افراد، تنها صحبت آزادانه در مورد یک مشکل باعث آرامش می‌شود. در مراحل اولیه، روانشناس به شما کمک می‌کند تا بفهمید چه چیزی شما را آزار می‌دهد. سپس وارد مرحله حل مسأله می‌شوید و با هم کار می‌کنید تا راه‌های جایگزینی برای تفکر، رفتار و مدیریت احساسات خود بیابید.
ممکن است در طول جلسات خود رفتارهای جدیدی را ایفا کنید و تکالیف خود را انجام دهید تا مهارت‌های جدید را در این بین تمرین کنید. همانطور که پیش می‌روید، شما و روانشناستان پیشرفت خود را ارزیابی می‌کنید و تعیین می‌کنید که آیا اهداف اصلی شما نیاز به فرمول بندی مجدد یا گسترش دارند یا خیر.
در برخی موارد، روانشناس شما ممکن است پیشنهاد دهد که دیگران را نیز دخیل کنید. شما مهارت‌های جدیدی را یاد می‌گیرید که کمک می‌کند خود و جهان را متفاوت ببینید. یاد خواهید گرفت که چگونه بین موقعیت‌هایی که می‌توانید تغییر دهید و موقعیت‌هایی که نمی‌توانید تمایز قائل شوید و چگونه روی بهبود موارد تحت کنترل خود تمرکز کنید.
شما همچنین تاب آوری را یاد خواهید گرفت که به شما کمک می‌کند بهتر با چالش‌های آینده کنار بیایید. برای مثال، مطالعه‌ای در سال 2006 در مورد درمان افسردگی و اضطراب نشان داد که رویکردهای شناختی و رفتاری مورد استفاده در روان‌درمانی اثر پایداری دارند که خطر بازگشت علائم را حتی بعد از مشاوره کاهش می‌دهد.

چگونه می‌توانم از مشاوره بهترین استفاده را ببرم؟

روان درمانی با درمان‌های پزشکی یا دندانپزشکی متفاوت است، که در آن بیماران معمولاً منفعل می‌نشینند. روان درمانی این نیست که یک روانشناس به شما بگوید چه کاری انجام دهید. این یک همکاری فعال بین شما و روانشناس است.
در واقع، صدها مطالعه نشان داده‌اند که بخش بسیار مهمی از آن‌چه که روان درمانی را مؤثر می‌کند، رابطه مشترک بین روانشناس و بیمار است که به عنوان یک اتحاد درمانی نیز شناخته می‌شود. اتحاد درمانی زمانی اتفاق می‌افتد که روانشناس و بیمار برای رسیدن به اهداف بیمار با یکدیگر همکاری کنند.
درباره برنامه درمانی خود سوال بپرسید. اگر فکر می‌کنید که جلسه به خوبی پیش نرفته است، آن بازخورد را به اشتراک بگذارید و گفت‌وگو کنید تا روان‌شناس بتواند پاسخ دهد و درمان شما را مؤثرتر تنظیم کند. از روانشناس خود در مورد کتاب‌ها یا وب سایت‌هایی که اطلاعات مفیدی در مورد مشکلات شما دارند، سوال بپرسید.
از آن‌جا که تغییر رفتار دشوار است، تمرین نیز کلیدی است. بازگشت به الگوهای قدیمی فکر و رفتار آسان است، بنابراین بین جلسات مراقب باشید. توجه داشته باشید که چگونه به چیزها واکنش نشان می‌دهید و آنچه را که در جلسات با روانشناس خود یاد می‌گیرید استفاده کنید و آن را در موقعیت‌های زندگی واقعی به کار ببرید.
از طریق تمرین منظم، دستاوردهایی را که به دست آورده‌اید تثبیت می‌کنید، روان‌درمانی را سریع‌تر پشت سر می‌گذارید و پیشرفت خود را پس از پایان کار حفظ می‌کنید.

تست روانشناسی و نکاتی که باید درباره آن بدانیم

ارزیابی اثربخشی مشاوره

برخی از مردم نمی‌توانند در مورد مشکلات خود با اعضای خانواده یا دوستان صحبت کنند. روانشناسان چیزی بیش از گفتگو برای تخلیه احساسات پیشنهاد می‌دهند. روانشناسان سال‌ها آموزش و تجربه دارند که به افراد کمک می‌کند زندگی خود را بهبود بخشند. شواهد قابل توجهی وجود دارد که نشان می‌دهد روان درمانی یک درمان بسیار مؤثر است.

مشاوره چقدر مؤثر است؟

صدها مطالعه نشان داده‌اند که روان درمانی به افراد کمک می‌کند تا تغییرات مثبتی در زندگی خود ایجاد کنند.
بررسی این مطالعات نشان می‌دهد که حدود 75 درصد از افرادی که وارد روند مشاوره می‌شوند، علائم بهبود را نشان می‌دهند. بررسی‌های دیگر نشان داده‌اند که افرادی که به طور متوسط در روند روان‌درمانی قرار می‌گیرند، در پایان درمان نسبت به 80 درصد افرادی که اصلاً درمان نمی‌شوند، وضعیت بهتری دارند.

برای گرفتن بهترین نتیجه از مشاوره چه کنیم؟

مشاوره چطور کمک می‌کند؟

درمان موفقیت آمیز نتیجه همکاری سه عامل است:
• درمان مبتنی بر شواهد که برای مشکل شما مناسب است
• تخصص روانشناس
• ویژگی‌ها، ارزش‌ها، فرهنگ و ترجیحات شما
وقتی افراد روان درمانی را شروع می‌کنند، اغلب احساس می‌کنند که پریشانی آن‌ها هرگز پایان نخواهد یافت. مشاوره به افراد کمک می‌کند تا بفهمند که می‌توانند کاری برای بهبود وضعیت خود انجام دهند. این منجر به تغییراتی می‌شود که رفتار سالم را بهبود می‌بخشد، چه بهبود روابط، بیان بهتر احساسات، کارایی بهتر در محل کار یا مدرسه یا تفکر مثبت‌تر.
در حالی که برخی از مسائل و مشکلات بهترین پاسخ را به یک سبک خاص از درمان می‌دهند، آنچه حیاتی و مهم باقی می‌ماند اتحاد و ارتباط درمانی با روانشناس شما است.

پیش مشاره سیمیاروم

اگر احساس کنم روان درمانی مؤثر نیست چه؟

زمانی که روان درمانی را شروع کردید، احتمالاً روانشناس شما برای ایجاد اهداف و جدول زمانی تقریبی برای درمان با شما صحبت کرده است. همانطور که پیش می‌روید، باید از خود بپرسید:
• آیا به نظر می‌رسد روانشناس شما را درک می‌کند؟
• آیا برنامه درمانی منطقی است؟
• آیا احساس می‌کنید در حال پیشرفت هستید یا خیر؟
برخی از افراد در حدود 6 تا 12 جلسه احساس بهتری پیدا می‌کنند. اگر علائم پیشرفت را مشاهده نکردید، آن را با روانشناس خود در میان بگذارید. روانشناس شما ممکن است صحبتی را در مورد آنچه که باید انجام دهید آغاز کند. اگر او این کار را نکرد، خودتان آن را مطرح کنید. برای مثال می‌توانید از روانشناس خود در مورد روش‌های درمانی جایگزین بپرسید. گاهی صحبت کردن با روانشناس می‌تواند بسیار انرژی بخش باشد، به خصوص که روانشناس شما به جای این که قضاوت کند، بدون قضاوت درک کند.
به خاطر داشته باشید که با پیشرفت روان درمانی، ممکن است احساس خستگی کنید. ممکن است نسبت به ابتدای فرآیند احساس عصبانیت، غمگینی یا سردرگمی بیشتری داشته باشید. این بدان معنا نیست که روان درمانی کار نمی‌کند. در عوض، می‌تواند نشانه‌ای از این باشد که روانشناس شما را به رویارویی با حقایق دشوار یا انجام کارهای سخت برای ایجاد تغییرات سوق می‌دهد. به یاد داشته باشید گاهی اوقات ممکن است اوضاع قبل از این که بهتر شود، بدتر شود.
البته در برخی موارد، رابطه بین بیمار و روانشناس آن طور که باید خوب نیست. روانشناس باید مایل باشد که به این نوع مسائل نیز بپردازد. اگر نگران تشخیص روانشناس در مورد مشکلات خود هستید، دریافت نظر دوم از یک روانشناس دیگر ممکن است مفید باشد، تا زمانی که به روانشناس اصلی خود اطلاع دهید که دارید این کار را انجام می‌دهید.
اگر وضعیت بهبود نیافت، شما و روانشناستان ممکن است تصمیم بگیرید که زمان آن رسیده است که با یک روانشناس جدید کار کنید. از آن جایی که اتحاد درمانی برای اثربخشی روان درمانی بسیار مهم است، شما به یک تناسب خوب نیاز دارید.
اگر تصمیم دارید ادامه دهید، فقط به اولین روانشناس خود مراجعه نکنید. در عوض، به او بگویید که پیش می‌روید و چرا این کار را می‌کنید. یک روانشناس خوب شما را به شخص دیگری ارجاع می‌دهد، برای شما آرزوی خوشبختی می‌کند و از شما می‌خواهد که روان درمانی را تنها به این دلیل که اولین تلاش شما خوب پیش نرفت، رها نکنید.

روان درمانی چقدر باید طول بکشد؟

مدت زمانی که روان درمانی طول می‌کشد به عوامل مختلفی بستگی دارد:
• نوع مشکل یا اختلال
• ویژگی‌ها و سابقه بیمار
• اهداف بیمار
• آن چه در زندگی بیمار خارج از روان درمانی می‌گذرد
• این که بیمار با چه سرعتی قادر به پیشرفت است.
برخی از افراد تنها پس از یک جلسه روان درمانی احساس آرامش می‌کنند. ملاقات با یک روانشناس می‌تواند دیدگاه جدیدی به آن‌ها بدهد، کمک کند موقعیت‌ها را متفاوت ببینند و درد را تسکین دهند. اکثر مردم پس از چند جلسه به فوایدی دست می‌یابند، به خصوص اگر روی یک مشکل مشخص کار کنند.
حتی اگر مشکل شما پس از چند جلسه برطرف نشد، ممکن است احساس کنید که در حال پیشرفت و یادگیری مهارت‌های مقابله‌ای جدید هستید که در آینده به شما کمک خواهد کرد.
افراد دیگر ممکن است آسیب‌های جدی را تجربه کرده باشند، مشکلات متعددی داشته باشند، یا فقط در مورد اینکه چه چیزی آن‌ها را ناراضی می‌کند ابهام داشته باشند. مهم است که به اندازه کافی روان درمانی را دنبال کنید تا به آن فرصتی برای مفید بودن بدهید.
افراد مبتلا به بیماری روانی جدی یا سایر تغییرات مهم زندگی ممکن است به روان درمانی مداوم نیاز داشته باشند. جلسات منظم می‌تواند پشتیبانی لازم را برای حفظ عملکرد روزانه خود فراهم کند.
برخی دیگر حتی پس از حل مشکلاتی که در ابتدا آن‌ها را به مشاوره رسانده روان درمانی را ادامه می‌دهند.

بهترین زمان برای اتمام جلسات مشاوره چیست؟
چگونه بفهمم که آماده اتمام جلسات هستم؟

روان درمانی یک تعهد مادام العمر نیست. در یک مطالعه، نیمی از بیماران روان درمانی پس از 8 جلسه بهبود یافتند و 75 درصد بعد از شش ماه بهبود یافتند.
شما و روانشناستان با هم تصمیم می‌گیرید که چه زمانی آماده پایان روان درمانی هستید و با هم ارزیابی خواهید کرد که آیا به اهدافی که در ابتدای فرآیند تعیین کرده‌اید، دست یافته‌اید یا خیر.
• یک روز متوجه خواهید شد که دیگر با نگرانی در مورد مشکلی که شما را به روان درمانی کشانده به خواب نمی‌روید و از خواب بیدار نمی‌شوید.
• بازخورد مثبتی از دیگران دریافت خواهید کرد.
• از لحاظ تحصیلی و اجتماعی پیشرفت را احساس می‌کنید.

پس از پایان روان درمانی چه اتفاقی می‌افتد؟

احتمالاً برای معاینات دوره‌ای خود به پزشک عمومی مراجعه می‌کنید پس می‌توانید همین کار را با روانشناس خود انجام دهید.
ممکن است بخواهید چند هفته یا یک ماه پس از پایان روان درمانی دوباره با روانشناس خود ملاقات کنید تا وضعیت خود را گزارش دهید. اگر همه چیز خوب است، می‌توانید در آن جلسه بعدی همه چیز را جمع بندی کنید.
شما می‌توانید یک مشکل را حل کنید، سپس با یک موقعیت جدید در زندگی خود روبرو شوید و احساس کنید مهارت‌هایی که در آخرین دوره درمانی خود آموخته‌اید نیاز به کمی تغییر دارند. کافی است دوباره با روانشناس خود تماس بگیرید.
البته لازم نیست منتظر یک بحران باشید تا دوباره به روانشناس خود مراجعه کنید. ممکن است فقط به یک جلسه “تقویت کننده” نیاز داشته باشید تا آن چه را که آخرین بار آموخته‌اید، به یاد آورده و تقویت کنید.
ما در سیمیاروم با بهترین روان درمانگران ایران در هر جای جهان که باشید، در دسترس شما هستیم.

منبع

3/5 - (2 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها