فهرست مطالب
خانه » اختلالات روانی »
فرد مبتلا به اختلال صدابیزاری دارای واکنش های منفی و شدید نسبت به صداهای عادی و رایجی است که انسان ایجاد می کند مانند جویدن یا نفس کشیدن.
اصلا عجیب نیست که گاهی از شنیدن صداهای روزمره ناراحت شویم. اما برای کسی که دچار اختلال میزوفونیاست، هر صدایی از دهان دیگران یا حتی ضربه زدن با مداد روی میز باعث خشم آنان می شود.
این واکنش فیزیکی و عاطفی به صداهای معمولی باعث حس اضطراب، پانیک و خشم در فرد می شود.
حقایقی در مورد میزوفونیا:
- واکنش فرد به قدری شدید است که با زندگی روزمره او تداخل پیدا می کند.
- از آنجا که این اختلال به تازگی شناسایی شده است، گزینه های درمان آن محدود هستند.
- بیمار به تمام صداهای اطرافش حساس نیست.
- معمولا افرادی که دچار اختلال میزوفونیا هستند، IQ بالاتری دارند.
علائم اختلال صدابیزاری چیست؟
اصلی ترین علامت این اختلال واکنش شدید مانند خشم یا پرخاشگری نسبت به کسی است که صدای خاصی را تولید کرده است.
شدت واکنش متفاوت است. برخی از افراد فقط مقداری ناراحت می شوند در حالی که برخی دیگر کاملا عصبانی شده و به پرخاشگری رومی آورند.
هم مردان و هم زنان در هر سنی می توانند دچار این اختلال شوند، اگر چه معمولا علائم در سال های آخر کودکی و اوایل جوانی ظاهر می شوند.
برای بسیاری از افراد، اولین اپیزودهای اختلال با تحریک شدن نسبت به یک صدای خاص شروع می شوند اما به تدریج صداهای بیشتری به طیف حساسیت های آنان اضافه می شود.
کسانی که دچار میزوفونیا هستند می دانند که واکنش آنان به این صداها افراطی است، اما شدت احساسی که دارند باعث می شود کنترل خود را از دست بدهند.
پاسخ های زیر از سوی فرد مبتلا به این اختلال دیده می شود:
- ناراحتی و تبدیل شدن آن به خشم
- نفرت و تبدیل شدن آن به خشم
- خشونت کلامی نسبت به فردی که صدا را تولید کرده است.
- خشونت فیزیکی به خاطر وجود صدا
- تصور کردن صدا نیز می تواند باعث واکنش استرس و خشم در فرد شود
- انقباض عضلانی
- افزایش فشار خون
- ضربان قلب تندتر
- تعریق
حدود نیمی از بیماران ممکن است دچار اختلال شخصیت وسواسی جبری نیز باشند.
علت ابتلا به این اختلال چیست؟
دلیل ابتلا به آن ناشناخته است و هنوز قطعا مشخص نیست مشکل از کجاست. اما به طور کلی مشکلات عصبی، روانشناسی و ژنتیک در آن نقش بازی می کنند.
در عین حال، برخی شواهد نیز نشان می دهد اختلال صدابیزاری ارتباطی با سلامت روان فرد ندارد و تنها به پردازش مغز در هنگام دریافت صدا ارتباط دارد و باعث احساس عذاب در فرد می شود.
رایج ترین محرک های بیمار چیست؟
برخی از افراد به صدا حساس ترند. اما رایج ترین محرک ها عبارتند از:
- صدای خوردن که حدود 81 درصد از افراد مورد مطالعه نسبت به آن اعلام انزجار کرده اند.
- صدای نفس کشیدن بلند یا صدای بینی، برای حدود 64 درصد
- صدای ضربه زدن انگشت یا دست، 60 درصد
دیگر صداهای محرک افراد عبارتند از:
- فین کردن
- صدای بلع
- صاف کردن گلو
- صدای کشیده شدن مداد روی کاغذ
- تیک تیک صدای ساعت
- جیک جیک گنجشگ یا آواز پرندگان
حدود 12 درصد از افراد نیز به مشاهده رفتارهای تکراری در یک نفر، مانند تکان دادن پا یا پیچاندن مو دور انگشت، واکنش افراطی نشان می دهند.
جالب این است که درصد بسیار بالایی از بیماران تنها به صداهایی حساس هستند، که انسان ها از خود تولید می کنند. برای مثال، صدای دهان یک سگ و لیسیدن کاسه غذا برایشان عذاب آور نیست.
آیا اختلال صدابیزاری ارتباطی با اوتیسم دارد؟
از آنجا که بسیاری از بیماران مبتلا به اوتیسم به صداهای بلند حساس هستند، این طور فرضیه سازی شده است که میزوفونیا و اوتیسم به هم مرتبط هستند.
از انجا که هنوز دلایل ابتلا به این اختلال مشخص نیست، نمی توان به طور دقیق ارتباط یا عدم ارتباط این دو را با یکدیگر مشخص کرد.
| مطالعه مطلب “اختلال طیف اوتیسم: همه چیز برای آگاهی بیشتر والدین” به شما پیشنهاد می شود |
درمان اختلال صدابیزاری:
با وجودی که این اختلال هیچ درمانی ندارد، اما گزینه های متعددی برای مدیریت آن وجود دارد:
پخش صدای وزوز برای فرد:
در این روش درمانی شنیدن صدایی مثل وزوز و هر صدای دیگری که به آن حساسیت دارد، باعث افزایش تحمل فرد شده و واکنش های او را کنترل می کند.
در این روش، با استفاده از دستگاه های هدفون صداهای مختلفی از جمله صدای باران، طبیعیت، حیوانات و صداهای محرک برای بیمار پخش می شود تا شدت حساسیت او کاهش یابد.
رفتار درمانی شناحتی:
می تواند به کنترل رفتارهای منفی مرتبط با محرک ها کمک کند.
مشاوره:
حمایت مشاوره ای برای بیماران و خانواده های آنان اهمیت دارد. در حال حاضر هیچ درمان دارویی برای این اختلال وجود ندارد.
اما مشاوره و خانواده درمانی می تواند به کنترل رفتارها کمک کند.
توصیه هایی به افراد دچار اختلال صدابیزاری:
از آنجا که هیچ گونه روش درمانی اختصاصی برای این اختلال وجود ندارد، بهترین راه کنترل علائم از سوی فرد درگیر با اختلال است:
- در زمان مواجهه با صداهای محرک، از هدفون یا موسیقی بلند استفاده کنید.
- از گوش گیر برای کاهش حس شنوایی خود در زمان تحریک و مواجهه با صداهای محرک استفاده کنید.
- در مکان هایی عمومی مانند اتوبوس یا رستوران در جایی بنشینید که فاصله شما از دیگران بیشتر است.
- برای مقابله با استرس، تمرینات کنترل خشم و استرس را انجام دهید.
- در صورت امکان، در زمان شنیدن صداهای محرک مکان را ترک کنید.
- به دنبال درمان با یک درمانگر ماهر باشید.
- با دوستان و اطرافیان خود در مورد مشکلتان حرف بزنید و از آنها بخواهید با شما همکاری بیشتری داشته باشند.
سخنی از سیمیاروم:
شما تنها نیستید. همچنین به یاد داشته باشید که این مشکل ربطی به شنوایی شما ندارد بلکه مشکل پردازش حسی است. این اختلال تاثیر منفی بر زندگی شما دارد و با روابط و فعالیت های شما تداخل می یابد.
از آنجا که درمان مشخصی برای این اختلال نیست، تنها راه کنار آمدن با آن است. هر کسی حساسیت خاصی به صدای مشخصی دارد و واکنش متفاوتی به آن دارد.
حساسیت شما به چه صدایی است؟ واکنشتان به آن چیست و چه حسی پیدا می کنید؟
سلام، مشکل من از اول با صدای غذا خوردن مادرم شروع شد، بعد از اون حدود ۸.۹ سالی هست که با صدای غذا خوردنش تا حد مرگ بیزارم،نمیتونم جایی باشم که اون هست و وقتی شروع میکنه به غذا خوردن قلبم میخواد از جا در بیاد و تمام بدنم شروع میشه به یه فشاری که داره روش میاد. الان کم کم صداهای دیگه هم داره اضافه میشه مثل فین کردن دماغ کسی، یا آهنگ هایی که آروم صداشون موقع درس خوندن و خوابیدن میشنوم، یا حتی وقتی صدای موس میاد و خلاصه خیلی صداهای دیگه که به محض اینکه میشنوم دلم میخواد بمیرم.
شهرزاد عزیز ممنون که تجربهت رو به اشتراک گذاشتی. متاسفیم بابت رنجی که تجربه میکنی و میفهمیم که چقدر میتونه این موضوع برای آدم سخت و دردناک باشه. پیشنهاد ما اینه که حتما با یک روانشناس معتبر درباره این موضوع صحبت کنی. قطعا با صحبت با مشاور کمک میکنه که بتونی آرامشت رو بیشتر حفظ کنی، اگه نقدی به دیگران داشتی، راحتتر بهشون بگی، تمرکزت رو به جای صداها روی چیزهای دیگهای بذاری و خیلی موارد دیگه. میتونی به صورت آنلاین هم کمک بگیری. اما شک نکن که این موضوع حل شدنیه. امیدواریم همیشه خوب باشی
ممکن صدای شخص باعث آزار و بروز این چنین علائمی بشه؟؟یا این بیماری فقط مختص صداهای تولید شده از شخصی باشه؟؟
منظورم صدای شخصی که فقط صحبت میکنه و داد زیاد میزنه و صدای خش داری داره
شاید جالب باشه براتون تجربه های منو بخونید من از صدای ادامس بادکردن و گلو صاف کردن از همه چیز بیشتر اسیب میبینم جوری که توانایی اینو دارم اون لحظه اگه چاقووی طرفم باشه بکنم توی شکمش و اگه این رفتار مدام تکرار بشه صورتم گر میگیره و تپش قلب میگیرم و بقیشو نگم. فقط میخام بگم واقعا زندگی با این خشم برام بشدت سخت شده و اگر هنسفری توی گوشم نباشه به جرات میتونم بگم نمیدونم اون روز چی بشه…
سلام وقت بخیر
من نسبت به صدای نفس کشیدن تخمه خوردن غذا خوردن خوراکی های ترد خوردن بشدددت حساسم جوری که ضربان قلبم میره بالا عرق میکنم،عصبی میشم و بعضی وقتا حتی حالت تهوع پیدا میکنم دیگه واقعا نمیدونم باید چیکار کنم:/
سلام. من دچار عدم تحمل صدا هستم، البته نه هر سروصدایی. مثلا از یک صدای پیوسته در محیط حتی صدای متوسط یک کارگاه صنعتی چندان اذیت نمی شوم. ولی از تحمل صدای متوسط رادیو و تلویزیون که خودم طالب شنیدن آن نباشم، بسیار آزرده و کم توان هستم. به نظر متخصصین این مشکل، کدام حالت از اختلالات شنوایی محسوب شده و روند درمانی آن به چه طریقی است؟
درود، من هر وقت تابستون میشه غصم میگیره چون خونه ما کولر آبی هست و واقعاً صدای کولر آزارم میده بجز اون صدای بسته شدن محکم در و اینکه یکی آهنگ ها رو سریع بزن جلو و نذاره کامل بخونه نمیدونم چ کار کنم دیوانه میشم.بعضی وقتا میخوام چندتا آهنگ انتخاب کنم بریزم فلش نمیتونم چون مجبور میشم دونه دونه گوش بدم هی قطع کنم اصلا یادشم میوفتم اعصابم خورد میشه
یکی هم میخواد برای گوشیش آهنگ زنگ انتخاب کنه هی زنگ های موبایل امتحان میکنه واقعاً برام عذاب آور ، هیچ دارویی نیست که به این چیزا اهمیت ندیم؟
سلام خسته نباشید
ممنون به خاطر اطلاعات خوبتان درباره ی صدا بیزاری
من چند سالی است که این مشکل را دارم
صدا های زیر لب و حرکات تکراری و صداهایی که دائما تکرار می شوند مرا آزار می دهند
مثل غذا خوردن به صورت ملچ ملوچ و آواز خواندن زیر لب و راه رفتن افراد در یک فضای بسته. صدا هایی مثل ذکر گفتن با تسبیح و انداختن مداوم تسبیح
اعضای خانواده ام این کار ها را انجام می دهند
واز وقتی که از مشکلم باخبر شده اند در اتاقی دیگر این کار ها را انجام می دهند
این صدا ها آنقدر آزار دهنده هستند که حتی نمی توانم وارد اتاق شوم و وسایلم را بردارم
گاهی اوقات که صدا ها را می شنوم اعصابم خورد می شود و واکنش نشان می دهم البته حرف زشت نمی زند داد هم نمی زنم ولی احساس می کنم خانواده ام از من ناراحت هستند. بعد از واکنش با خودم کلنجار می روم و می گویم شاید می توانستم خودم را کنترل کنم ولی دفعه ی بعد دوباره همین اتفاق می افتد
خودم اگر این کار ها را انجام دهم مثلا اگر راه بروم و زیر لب آواز بخوانم اذیت نمی شوم و همین مرا آزار می دهد
نمی دانم چی کار باید بکنم
سلام دوستان من دانیال هستم و چند وقتی هست به صدای کولر حساسیت دارم و برام شده مثه یه تیکه درد و حتی فکر خود کشی فرض
دوستان اگر کسی راهنمایی میتونه به من بکنه ممنون میشم
سلام من ۱۵ سالمه و دخترم اسمم غزل
من خیلی خیلی حساسم و واکنش نشون میدم من قبلاً فقط از صدای ملچ ملوچ بدم میومد اما الان هم واکنشام شدید تر شده هم بیزاری هام و ۹۸درصد بیزاری هامو رو مامانم دارم ینی مثلا من روی صدای «س» مثلا میخواد بگه سلام من روانی روانی میشم و فقط دوست دارم هرکس که صداهایی تولید میکنه که اعصابانی شمو تیک پاره کنم به شدتتتتتتتت حالمو بد میکنه و داره بیشتر و بیشتر میشه چند هفتهای میشه که تیک گرفتم یه دفعه تکون میخورم و میلرزم یا یه دفعه یه سوت خیلی شدید تو گوشم میره
من روی رفتار های مداوم که برام تکرارین هم بشدت حساسم مثلا وقتی میبینم مامانم لبشو خیس میکنه وقتی این لحظه رو میبینم نمیدونم چطوری بگم فقط خون میاد جلو چشام و متاسفانه خیلی با همه مخصوصا با مامانم مشکل دارم 😖😔😞
من نیاز به کمک دارم.تقریبا دارم روانی میشم
من هرروز حساس تر میشم لطفا کمکم کنید 😞
وقتی این صداها یا رفتارارو میبینم فقط محل ترک میکنم و به خودم یا به وسایلی که دم دستم هست آسیب میزنم
مامانم همیشه بهم میگه تو فرق داری با دخترای دیگه بهم میگه مهربون نیستی من فقط دلم میخواد گریه کنم
این حرکاتا دست خودم نیست
من آرزو میکنم ای کاش اینطوری نبودم واقعا دارم نابود میشم .تا الان خودمو با هدفونم آروم میکنم آهنگ میزارم با صدای بالا خیلی بهتر میشم
دکتر هم رفتم بهم قرص داد اما قرصا اصلا تاثیر نداشت داره بعداز مدتی هم که دیگ نخوردم بدتر شدم
مرسی که خوندید احساس میکنم یکم خالی شدم مرسی دوستون دارم من تمام اینارو با اشک ریختن نوشتم حالم خوب نیست دعا کنید سریعتر بمیرم خلاص شم از همه عذاب😓خیلی دوستون دارم
سلام من از صدای غذا خوردن یا فین کردن خیلی بیزار نیستم ولی صدا های تکرار شونده بسدت روی مخمه مثل صدای ساعت همیشه موقع خاب باتریشو ورمیدارم یا صدای موتور یخچال بسدتت عصبیم میکنه ایا این حساسیت ها هم جزو این بیماربه؟
من همین الان از صدای قاشق و چنگال و میک زدن استخون سر سفره شام دارم دیوانه میشم یعنی فقط سرمو دارم که دردشو کم کنم
خسته شدم به اندازه ۴ ساعت مطالعه
۲ سال پیش اینجوری نبودم تو کارگاه کار میکردم کلا صدا های تیز بود ولی الان قاشق به گل روی بشقاب کشیده بشه من میمیرم در حدی که دارم غذا میخورم غذا از تو قاشقم در حال بالا آوردنش ریخته میشه پایین از شدت عصبی شدنم
فقط دندونهامو بهم محکم فشار میدم و خیس عرق میشم
وقت خوابیدن صدای تیک تاک ساعت ، گاهی راه رفتن همسایه طبقه بالا ، گاهی صدای خنده طبقه پایین ، صدای جمعیت ، صدای رودخونه ، صدای دریا ، صدای باد …. باید مبتلا باشی تا بفهمی … 😔 گاهی اونقدر عصبی میشیم ک ارزوی مرگ میکنیم…
سلام . من هر موقع برای خواب به اتاقم میرم ، با شنیدن هر صدایی از پذیرایی یا اتاق های دیگر اذیت میشم . اگر خیلی تداوم پیدا کنه میتونه من رو عصبی کنه و حتی اگر شده برای 2 ساعت من رو توی بستر بیدار نگه داره . حتی صبحش هم وقتی از خواب بیدار میشم با فکر کردن به اتفاقات دیشب عصبی میشم و حس میکنم معده ام منقبض میشه .
من از صدای ملچ ملوچ بیزارم از اون طرف هم مامانم شنواییش مشکل داره و اصلا متوجه صدای دهنش نیست و بیشترین مشکلو با ایشون دارم.
در مورد صدای ملچ ملوچ بچههام حساس نیستم ولی بهشون تذکر میدم.
خیلی با خودم کلنجار میرم وقتیمامانم سر سفره است سعی می کنم همزمان باهاش سر سفره نشینم یا اگر افراد زیادن با فاصله بشینم. چون اون صدای هر از گاهی ناخودآگاه بقیه چندان رو اعصاب نیست. اما کلا احساس میکنم از همون نوجوانی نباید بزاری شکل بگیره از طریق آگاهی و حل مشکلات وسواس فکری و کمالگرایی و … چون بعدا پدر آدمو درمیاره.
من وقتی خواهرم و مامانم یا بابام (اکثر افراد نزدیک) شروع به آهنگ خوندن با صدای بلند میکنن اعصابم بدجور به هم میریزه. وقتی خواهرم آهنگ میذاره فقط میخوام بگم ببند دهن اونو.. نمیدونم چرا اینطوریم. این هم جزو این مقاله هست؟
بله دوست عزیز علتش میتونه صدا بیزاری باشه.
سلام، من ازصداهایه دهنی ودماغی بدم میادمثله فین کردن بادگلو، بالاکشیدن دماغ، طوری که خیلی عصبی میشم و فهش میدم حتی اگه خواب باشم بااین صداهابیدارمیشم واعصابم خوردی میشه، ولی ازصداهای بلندبذم نمیاد مثله صدای تلویزیون یاهرصدای دیگه ای، اتفاقا خوشم هم میادچون باعث میشع این صداهایه لعنتی روکمتربشنوم، واقعاخسته شدم کاش درمان داشت
سلام نفس عزیز. معمولا افرادی از بعضی صداها عصبی میشوند ولی بعضی صداهای دیگر خیر، به بیماری هایپراکوزیس یا بیماری عدم تحمل صدا مبتلا هستند. علت ابتلا به این بیماری نامشخص است ولی در اکثر موارد میتواند مربوط به مشکلات خلقی شخص درگیر بیماری باشد و بعد از به وجود آمدن یک ضایعه در زندگی شخصی شان شدت گرفته باشد. با این حال درمان این بیماری شامل برگزاری جلسات مشاوره و صدادرمانی میباشد. پیشنهاد میشود جهت رفع مسئله به متخصص مربوطه مراجعه نمایید. این لینک جهت رزرو وقت مشاوره خدمت شما، سیمیاروم در خدمت شماست.
https://simiaroom.com/counselor/
منم اینجوریم چکار کنیم ؟؟؟؟بشدت عصبی میشم سردردای عصبی میگیرم
درکت میکنم
من فکر میکنم اینها بیماری نیست فقط حساسیت نسبت به بی فرهنگی و عادت های زشت هست.ملچ ملوچ کردن یا فین فین کردن هیچ کجا دنیا رفتار پسندیده و عادی نیست.کسی که تحمل این عادات رو نداره من فکر نمیکنم بیمار باشه. به نظر من دیگران بیمار هستند که بدون هیچ ملاحظه ای با تولید این اصوات سبب ایجاد آلودگی صوتی میشن.
الناز عزیز، بحث روانی یکمقدار از بحث فرهنگی متفاوت هست.
کسانی که واقعا از این اصوات اذیت میشوند به صورت ناخوداگاه هست و غیر قابل کنترل براشون.
ممنون از توجه و نظرتون
من از صدای های تیز و کشیده شدن چیزی متنفرم و باعث میشه سردرد بگیرم عصبانی بشم و واکنش تند نشون بدم و نمیدونم چکار کنم و خانوادم درک یرو دین موضوع نداند فقط میدونن من بدم میاد
سلام وینا عزیز. متاسفانه سوال شما کلی است و پاسخ مشخصی برای آن نمیتوان داد. اگر از بعضی صداها بدتان می آید و با سایر صداهای دیگر مشکلی ندارید شما به بیماری هایپراکوزیس یا بیماری عدم تحمل صدا مبتلا هستید. منبع مشخصی برای علت ابتلا وجود ندارد و میتواند ناشی از مسائل خلقی باشد. با این حال درمان این بیماری شامل برگزاری جلسات مشاوره و صدادرمانی میباشد. پیشنهاد میشود جهت رفع مسئله به متخصص مربوطه مراجعه نمایید. اما اگر به نظر خودتان مسئله تان مطابق متن نوشته بنده نیست، با گفت و گو مستقیم و روشن در خانواده برای حل این مشکل اقدام نمایید.موفق باشید.
واقعااااا درست میگین اگر یک مقدار فرهنگ در این زمینه وجود داشت کسی بلند اینکار را رو انجام نمیداد
من هم نسبت به صدا و هم تکان خوردن پا و صدای بلند تلویزیون حساسم صدای نفس و ملچ و ملوچ،صدای موتور و ماشین و کلا به صدا حساسم ، به نظره من بیشتر اعصاب و سیستم عصبی درگیر میشه من جاهایی که سکوت و آرامش هست اوکی هستم و خیلی هم خوبم،ما که حساس به صدا هستیم جایی دور از انسانها باید زندگی کنیم خخخخخ
من علاوه بر صدای جویییدن وهورت کشیدن به صدای قیچی حساسیت دارم و هروقت میرم برای کوتاهی مو به شدت عضلات کمرم منقبض میشه و با هر بار بازو بسته کردن قیچی از جا میپرم بی اراده
سلام سمیرا عزيز
اينكه حساسيتی نسبت به اين موارد داريد و آستانهی حسی متفاوتی داريد نكتهی الزاما منفی و غيرقابل حلی نيست
و چنانچه موجب اختلال در كاركردهای اجتماعی و زندگی شما شده ميتونين از يك متخصص برای دريافت درمانهای مرتبط اقدام كنيد.
این لینک جهت رزرو وقت مشاوره خدمت شما، سیمیاروم در خدمت شماست.
https://simiaroom.com/counselor/
سلام :)
من چندین سال هست خلق و خوی این چنینی دارم. شاید از سنین ۲۰ سالگی متوجهش شدم و به احساسم و درکم از محیط کم کم احترام گذاشتم.قبل از اون حسش میکردم ولی رنج میبردمو توجهی به حسم نداشتم.حتی یادم هست که دوران ابتدایی بودم و از صدای ملچ ملوچ بیزار… اوف!
بذارید شکافته بهتون بگم، ای جهان!
اسمشو بیماری نذارید!!
هیچ فردی با این حساسیت هرگز در صدد آسیب به دیگران و جامعه برنیومده و فقط سعی داشته که خودشو از موقعیت های نابهنجار دور کنه! درکش سخت نیست، اگرهم درک نمیکنید مشکلی نیست،ما شمارو ترک میکنیم :)
و حالا دلایل علمی و منطقی که من با بررسی و جستجو پی بردم
این مواردو داشته باشید تا جمع بندی کنم چکیده رو بگم براتون.
1.این افراد آی کیو بالا ،حافظه ی قوی دارند و ذهنشون خاطرات رو بخوبی پردازش میکند.
2.از صداهای تولید شده توسط انسان بیزارند! میگم حالا بهت چرا…
3. حس شنوایی قوی دارند!!!
4.از قوه استدلال و منطق بالایی برخوردارند.
5.طرز و سبک فکر این افراد از ظرافت ویژه ای برخوردار هست. به فلسفه و علوم اجتماعی و جهانی توجه بیشتری دارند.
6.اون صداها یادآور آزردگی هستند که ضمیرناخودآگاه ما اونهارو ضبط و بایگانی کرده…
تا همینجا کافیه
بذار نتیجشو از زبون خودم از وصف حال خودم بگم،،
من از هوش خوبی برخوردارم،گوشهام خیلی تیزه،نجواهای زیرزبونی انتهای سالن رو بلندتر از صدای عرعر الاغ میشنوم :) پس صدای فین فین و فس فس برام در آستانه ی موج صوت نعره ی فیله! شیپوره که خارج میزنه!
قشنگه؟ میگی خوشم بیاد؟؟ دِ نه دیگه :)
من از صدای تلویزیون بیزارم ،بهم استرس میده،بخصوص وقتی بقیه هم دارن پرحرفی میکنن،چرا؟ چون تلویزیون همیشه اخبار بد داشته، چون بقیه همیشه با صدای بلند دعوا میکردن،چون مامانم حوادث نگاه میکرده،جنگو خونریزی نشون میدادن و من هفته ها و سالها از دیدن اون اخبار حالم ناراحت بوده.
فهمیدی حالا چرا از تلویزیون بدت میاد؟ :) اون تلویزیونه که جعبه ی انتشار بیماریه! نه من و تویی که عقل سلیم داریم و به ادراکمون احترام میذاریم.
بیایم نوبت این یکی:
از صداهایی که انسان تولید میکنه بیزارم. چرا؟ اولا اینکه کدوم انسان از ملچ ملوچ خوشش میاد؟ پرسیدم انسان! و بعد اینکه در آداب و معاشرت کجا از ملچ ملوچ تجلیل شده؟!
آهااان، نگو اینا بیمارن،تو از درک عاجزی.. صداهای تولید شده انسانی عذاب آورتره چون میدونیم که اون منبع تولید قادر به کنترل و جلوگیری از انتشار اصوات نابهنجاره،،،،و اینه که آزردگیه خاطر میاره…
این امر به هیچ وجه بیماری تلقی نمیشه، سبکی از خلق و خوست و فرد هیچ آزاری به دیگران نمیرسونه که دیگران آزارش میدن چرا؟ چون تنظیمات کارخونه ش مناعت طبع داشته،آپدیت جدیدگذاشته منتها رو کارتن ننوشته ، جنس نشناس ها هم میگن پس این نقصه!!مرجوع کنیم!
درمان اینه که اول از همه
!!!IT’S OK
بعد خودشون رو درک کنند،به ادراکشون احترام بگذارند،از موقعیت ها دوری و به دیگران تذکر بدهند(که تذکر ندن بهتره چون به ناخرد جماعت بگی این کارو نکن تازه کمرمیبنده که به اهتمام اون کارو انجام بده تازه یه عنگم بزنه به طرف..).
فقط با دوستان و عزیزانی که درک میکنند صحبت کنند و خودشون رو توضیح بدهند.تا مورد درک واقع بشن و کمتر آزردگی و تنهایی رو تحمل کنند.
آرامش جمع کنند!ذخیره داشته باشند.
همین!
گالیله هم گاگول فرض شد اول. P:
من متن رو ساده و واضح و اصطلاحات عامیانه و با کمی طنازینوشتم تا دلیلی باشه برسادگیه موضوع . اگرنه توان و زبان این رو دارم که مقاله ای برپایه و مبنای علمی و بررسی های مستند ارائه بدم. سلامت باشید.
کاملا باهاتون موافقم:)
من خیلی از حرفات خوشم اومد من ۱۴سالمه من دارم روانی میشم احساس میکنم مامانم وقتی از ته خونه داره با تلفن حرف میزنه من دارم روانی میشم
من از صدا «س»خیلی بدم میاد وقتی مامانم میگه سلام حس میکنم اون س رو گوشم توی تجزیه میکنه که تمام سرم گیج میشه میتونی بهم کمک کنی ؟
من خیلی نیاز به کمک دارم
سلام منم فک میکنم بیماری نیس این کارایی که ما بدمون میاد منطقیش اینه که همه بدشون بیاد اصلا دستش همینه..صدای بلند تی وی.صدای غذا خوردن.خوردن قاشق به دندون:/ کشیدن چنگال روظرف..شکستن قند با دندون ://
واقعا نمیشه اینارو تحمل کرد:(
سلام ممنون از مطالب مفیدتون.من به شدت احساس تنفر نسبت به صدای تلویزیون دارم. چه کم باشه چه زیاد. و هر وقت با خانواده در میان میذارم فقط برای یک روز اهمیت میدن و بعد دوباره همان آش و همان کاسه است.
خوشحالیم که براتون مفید بود و تاثیرگذار بود. ممنون از نظرتون. :)