فهرست مطالب
خانه » مشاوره ازدواج »
هر کسی ممکن است دچار تردید در ازدواج شود. به خصوص این احساس در روزها و هفته های منتهی به مراسم عقد بیشتر می شود. بخشی از آن می تواند به دلیل اضطراب نسبت به خوب برگزار شدن مراسم باشد. اما اگر تردیدهای شما فراتر از این است، بهتر است کمی بیشتر در مورد آنها تامل کنید.
چرا دچار تردید در ازدواج می شویم؟
دلیل این احساس در شما بسیار مهم است. در واقع، دلیلتان نشان می دهد ترس و تردیدتان تا چه حد محل تامل است. برخی از دلایل مهم برای دودلی در انتخاب همسر عبارتند از:
- اختلاف سطح فرهنگی، تحصیلی، خانوادگی و باورها
- نارضایتی خانوادها
- ترس از تعهد
- عدم در نظر گرفتن مسائل حقوقی هر دو طرف در ازدواج مانند حضانت، حق تحصیل یا مسکن، و دیگر مسائل مشابه
- بحث ها و دعواهای زیاد بین زوج یا خانواده ها
- نگرانی درباره آینده و طلاق یا خیانت
- مسائل اقتصادی و توان مدیریت زندگی
- تناسب شخصیتی و فکری با همسر آینده
- عدم خودشناسی و اطمینان نسبت به مهارت های خود در زندگی
- عدم استقلال فردی
- متفاوت بودن تعریف از زندگی و اهداف آینده
در چه مواردی دودلی در انتخاب همسر بی مورد است؟
- شناخت کافی از فرد داشته اید، دوره مناسبی را برای نامزدی و آشنایی گذرانده اید و در تحقیقات تمام جوانب را سنجیده و به نتایج مثبتی رسیده اید.
- دلیلتان برای ازدواج واقعی است، نه به خاطر خلاهای عاطفی، روحی، مالی یا دیگر دلایل
- صرفا عاشق لباس عروس یا داماد پوشیدن و رقص و آواز در مراسم ازدواج نیستید
- به بلوغ ازدواج رسیده اید و از نظر سنی و عقلی هر دو در شرایط خوبی هستید.
- ازدواج شما شامل موارد دچار ابهام مانند کودک همسری، ازدواج اجباری یا ازدواج دوم نیست
- بخش زیادی از اهداف فردی شما قبل از ازدواج محقق شده و ازدواج نمی تواند مانعی برای آنها به شمار رود
- رابطه عاطفی عمیقی دارید
- به خاطر داشتن رابطه جنسی (از دست دادن بکارت یا اجبارهای فرهنگی) نیست که به دنبال ازدواج با این فرد هستید
- اعتماد کامل به همسر آینده تان دارید
- به دنبال تغییر در همسر آینده خود نیستید.
- اختلاف تا حدی عادی است، اما مهم روش حل مسئله است. اگر می توانید اختلافات را با ارتباط موثر و حرف زدن حل کنید، جای تردید وجود ندارد.
- خانواده دو طرف راضی هستند.
- برنامه و اهداف مشترکی برای آینده دارید.
راهکارهای رفع تردید در ازدواج چیست؟
فکر کنید:
با خودتان صادقانه صحبت کنید. یک بار دیگر معیارهای ازدواجتان را مرور کنید. شناختی که از همسر آینده خود پیدا کرده اید را بررسی کنید و ویژگی های او را در جایی یادداشت کنید. آیا این همان چیزهایی است که می خواستید؟
با بقیه صحبت کنید:
در مورد تردید در ازدواج و شک نسبت به انتخابتان با کسی که به او اعتماد دارید حرف بزنید. حرف زدن با دیگران می تواند فکر شما را بازتر کند. شاید حتی در خلال حرف زدن، به احساسات پنهان خود و دلیل واقعی ترس هایتان برسید. در انتخاب فرد دقت کنید. او باید کسی باشد که به او اعتماد کامل دارید، در آینده از ترس های شما چیزی به همسرتان نمی گوید و خیر و صلاح شما را می خواهد. حرف زدن با یک مشاور همیشه ایمن ترین راه است.
یک مشاور هیچ وقت جانب داری نمیکند، بی طرف قضاوت می کند، ترس های شما را بی اهمیت جلوه نمی دهد و از همه مهم تر راز شما را افشا نمی کند.
| مطالعه مطلب “مشاوره قبل از ازدواج چیست و چطور انجام می شود؟” به شما پیشنهاد می شود |
با همسر آینده خود حرف بزنید:
این راهکار کمی ریسکی است و باید در انجام آن جانب منطق و احتیاط را نگه دارید. لازم نیست مستقیم به او بگویید که از ازدواج با او می ترسید یا حتی احساس پشیمانی می کنید.
این باعث می شود او در موضع دفاعی قرار گیرد یا حتی با پنهان کاری شرایط را بدتر کند.
در عوض، به او اطمینان دهید که تردید در ازدواج حسی رایج است و شاید خود او نیز دچار ترس شده است. مسائلی وجود دارد که هنوز برایتان جای ابهام دارد و لازم می دانید در مورد آنها با یکدیگر صحبت کنید.
در فضایی آرام و به دور از تنش و دخالت دیگران، این مسائل را با یکدیگر در میان بگذارید و برای آنان راهکار پیدا کنید یا سوءتفاهمات را حل کنید.
مراسم را کمی به تعویق بیاندازید:
دوره آشنایی و نامزدی به شما این امکان را می دهد که شناخت بهتری از یکدیگر پیدا کنید. مشاوران و روانشناسان توصیه می کنند که بهتر است شش ماه را صرف آشنایی قبل از ازدواج کنید. اگر این دوره را نداشته اید یا حس می کنید این فاصله شش ماهه کافی نبوده است، ایرادی ندارد که مدت دیگری برای ازدواج صبر کنید.
شما سال ها وقت دارید که در کنار یکدیگر زیر یک سقف زندگی کنید. در این فرصتی که برای خود خریده اید، تلاش کنید که ابهامات را از بین ببرید و به اطمینان برسید.
آگاهی خود را نسبت به ازدواج بیشتر کنید:
بالا بردن سطح آگاهی در مورد ازدواج، شناخت در مورد روحیات مرد/زن، کسب مهارت های زندگی و به روز کردن آگاهی جنسی و اجتماعی باعث می شود که اعتماد به نفستان نسبت به مهارت هایتان در زمینه مدیریت زندگی مشترک بیشتر شود و بتوانید بر تردید در ازدواج غلبه کنید.
نمی توانم تصمیم بگیرم:
ازدواج مسئله مهمی است. آینده شما را تحت تاثیر قرار می دهد و به خاطر یک تصمیم اشتباه ممکن است تا آخر عمر نتوانید از پس تبعات آن برآیید. برای تصمیم گیری درست باید تحقیق، تفکر، شناخت، ارتباط و دوره آشنایی را طی کنید. تمام جوانب را در نظر بگیرید و تمام جوانب مثبت و منفی ازدواجتان را بررسی کنید.
این کارها شاید در نوشتن ساده و کوتاه به نظر بیایند. اما در اجرا بسیار سخت و پیچیده هستند. انسان موجود پیچیده است که شناخت او دشوار است.
در این راه می توانید از یک مشاور کمک بگیرید. مشاور می تواند به شما کمک کند که مسائل را از دید یک فرد بی طرف، بدون احساسات و عواطف عاشقانه و از نظر علمی بررسی کنید. مشاوره قبل از ازدواج این امکان را به شما می دهد که از تصمیم خود اطمینان بیشتری حاصل کنید.
احساس شما نسبت به ازدواجتان چیست؟ آیا دچار تردید هستید؟ علت تردیدهایتان چیست؟
منبع:
thespruce
elitedaily
[block id=”pish”]